61 SAAT HABER SERVİSİ - FATİH YILMAZ

Trabzon’da Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde gerçekleştirdikleri soruşturma kapsamında Araklı İlçe Kaymakamı İ.H.Ş. FETÖ/PDY terör örgütüne üye olma iddiasıyla gözaltına alındı.

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü TEM ve İstihbarat Şube ekiplerinin yaklaşık 3 boyunca yürüttüğü teknik ve fiziki takip sonucu FETÖ/PDY terör örgütü üyeliği şüphesiyle gözaltına alınan İ.H.Ş.’nin Araklı Hükümet Konağı’ndaki kaymakamlık konutu ve Konakönü’nde bulunan kaymakamlık lojmanında TEM Şube ekiplerince arama yapıldı. Yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzeme ve veriye el konuldu. İ.H.Ş.’nin Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusu devam ediyor.

Öte yandan, mesleğe 2010 yılında başlayan kaymakamın 15 Temmuz gecesi Şırnak’ın Uludere ilçesinde görev yaptığı, daha sonra Ankara’nın Bala ilçesine atandığı ve 23 Şubat 2018 tarihindeki kararnameyle Araklı İlçe Kaymakamlığı’na tayin edildiği öğrenildi.