61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da Şehit Ünal Bıçakçı Ticaret Meslek ve Anadolu Lisesi’nde dün akşam şok bir olay yaşandı. İddialara göre okulda yaklaşık 1 hafta önce 2 öğrenci arasında yaşanan tartışma, dün akşam yerini kavgaya bıraktı. Okul çıkışında bu iki öğrencinin arasındaki tartışma yeniden alevlenince öğrenci olmayan dışardan kalabalık bir grup olaya müdahale etti.   Okul çıkışında beklediği sanılan  kalabalık grup, iddialara göre M.K.S. adlı öğrenciyi darp etmeye başladı.

M.K.S’yi yardım etmek isteyen 15 yaşındaki B.K. adlı öğrencinin de okul arkadaşı gibi darp edildiği belirtildi. Kalabalık grup tarafından darp edilen her iki öğrencinin de yüzlerinden ve vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandıkları hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındıkları belirtildi.

BABA: OLAY OKUL İÇİNDE OLDU

İhbar sonrasında okula gelen polisin, olayla ilgili soruşturma başlattığı kaydedilirken, okulun güvenlik kamera görüntülerine de el konulduğu ifade ediliyor. Olaya tanık olanların ise polis tarafından ifadelerinin alındığı belirtildi. Yaşanan bu olay sonrasında ise  B.K.’nın babası İ.K., olayla ilgili şahıslardan şikayetçi olduklarını kaydederken, olayın okul içinde olduğunu söyledi. İ.K. “Olay okulun içinde oluyor, oğlum darp ediliyor. Burası bir eğitim yeri. Çocuklarımızı buraya gönderiyoruz. Kalabalık bir grup burada bu hareketleri nasıl yapabiliyor. Ne yapmamız lazım” diye sordu.  

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SORUŞTURMA BAŞLATTI
Milli Eğitim Müdürlüğünden konuyla ilgili edinilen bilgiyi göre, olayın okul çıkışında yaşandığı belirtildi. Okul çıkışında iki öğrencinin kavga ettiği ve ardından dışardan gelenlerin katılmasıyla olayın büyüdüğü belirtildi. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, okulun içerisinde her hangi bir olay olmadığı vurgulanırken öğretmenlerin de olaya müdahale ederek çocukları koruma noktasında araya girdikleri belirtildi. Polisinde olaya müdahale ettiği vurgulanırken hem adli hem de Milli Eğitim Müdürlüğünün olayla ilgili soruşturma başlattığı ifade edildi.