61SAAT HABER SERVİSİ - HASAN TÜNCEL - Trabzon’da bir kişi kendisini polis olarak tanıtıp durdurduğu dolmuşta, herkesin kimliğini çıkarıp A.A. isimli bir şahsı aradığını söyledi. Ancak araçta gerçek polis çıkınca şahıs arkasına bakmadan kaçtı.
 
Edinilen bilgiye göre olay Trabzon’un Çömlekçi Mahallesinde bugün akşam saat 19:00 sıralarında meydana geldi. Meydan’da ki dolmuşların depolama alanından yolcularını alan TRT Bostancı dolmuşu, Çömlekçi bayırından inerken bir şahıs tarafından durduruldu. Üzerinde yeşil palto olan 40 yaşlarında ki şahıs burada dolmuşun kapısını açarak önce kendisini polis olarak tanıttı. Şahıs, “Ben polisim herkes kimliklerini çıkarsın” dedikten sonra “A.A. isimli bir şahsın ismini telaffuz ederek “Burada mı?” diye sordu.

Gördükleri manzara karşısında şok olan vatandaşlar kimliklerini çıkarıp çıkarmama tereddüdü yaşarken bu sırada dikkat çeken bir olay daha yaşandı. Araçta Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli gerçek polis kimliğini göstererek şahıstan da polis kimliğini çıkarmasını istedi. Ancak gerçek polisi karşısında gören şahıs kaçarak bölgeden uzaklaştı. Bunun üzerine araçta bulunan polis şahsın eşgalini mesai arkadaşlarına haber verdi.

Olayın ardından kendini polis olarak tanıtıp kaçan şahsın bulunması için bölgede arama çalışmalarına başlandı.