61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Ortahisar İlçesi Akoluk Mahallesinde, yol tartışması gözaltıyla bitti. İddialara göre 41 hisseli 7 dönümlük araziden geçen 25 metrelik yola Aşkale Çimento tarafından bir süre önce beton döküldü. 
Bunun üzerine hissedarlar durumu itiraz edip bir çözüm alamayınca, yolun ne kadarının kendi arazileri içinde kaldığını belirlemek için ilk olarak Ortahisar Belediyesine gitti.  

Ortahisar Belediyesindeki İmar Planlarından yolun kendi arazilerinde kalan kısmını belirleyen vatandaşlar, ardından bölgeye özel olarak kadastro çıkartarak yolun kendilerine ait bölümünü fiziki tespit etti.   
Daha sonra yolda otomobillerin geçebileceği kadar  alan bırakan hissedarlar, geri kalan kısmı ise taş ve demirlerle kapattı. 

AŞKALE’NİN KAMYONLARI GEÇEMEDİ KRİZ ÇIKTI
Ancak bölgede tesisleri bulunan Aşkale Çimento’nun kamyonları yoldan geçemeyince kriz çıktı. 
Vatandaşların yolun bir kısmını kapatması sonrasında durum Jandarmaya haber verildi.  Bölgeye gelen jandarmaya hissedarlar, hem Ortahisar Belediyesinden hem de Kadastro çalışmalarını gösterince güvenlik güçleri bölgeden uzaklaştı. 

KAYMAKAM BÖLGEYE GELDİ
Yol krizi bu şekilde çözülemeyince akşam saatlerinde bölgeye Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu bölgeye geldi. Kaymakam Hatipoğlu’nun, hissedarlara “Burada hali hazırda yol var. Bu yol ihtiyaçtır. Kanuna göre bunu kapatamazsınız” dediği kaydedildi. 
Ancak vatandaşlar bölgeye kadastro çıkardıklarını belediyeden de yolu kapatabilecekleri cevabını aldıklarını söyledi. 
Taksilerin geçebileceği kadar yol bıraktıklarını belirten hissedarlar, yolun kendi yerleri içinde kaldığını iddia etti.  

JANDARMAYA TALİMAT VERDİ... 
Bu konuşmalardan bir sonuç alınamayınca Kaymakam Hatipoğlu’nun, yolun açılması için jandarmaya talimat verdiği ve ardından olay çıktığı belirtildi. 
Yerin hissedarlarından Tatlıcılar ve Pastacılar Odası Başkanı Ahmet Bayraktar’ın ise sözlü olarak tartışmaya girdiği Kaymakam Numan Hatipoğlu’na hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındığı belirtildi. 
Bayraktar’ın yakınlarına, “Ben kimseye hakaret etmedim. Ben kendi yerimi belediye ve kadastronun belirlediği hususta kapattım. Sırf birilerine yaranmak için burada beni gözaltına aldılar ve haksız yere gözaltında tutuyorlar” dediği ifade edildi. 
Yol krizinin ise halen daha bölgede devam ettiği belirtiliyor...