Trabzon’un Vakfıkebir İlçesi Kemaliye Mahallesinde ikamet eden ilçenin esnaflarından İsmet Sağlam, iş yerine gitmek için sabah evinden çıktı. Sağlam, sokakta ilerlediği sırada sokak köpeklerinin saldırısına uğrayarak hastanelik oldu. 
15 köpeğin saldırısına uğradığını ve ardından İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek ifade verdiğini söyleyen Sağlam, "Ben 60 yaşında bir vatandaşım, 15 sokak köpeğinden kaçarak uzaklaşma şansım olmadı. Hele de benden daha yaşlı olan insanlar hiç kaçamazlar. Bizlerin çocukları ve torunları var. Yarın bir çocuğumuzu, torunumuzu veya bir vatandaşımızı bu sokak köpekleri parçalarsa şaşırmayın. Okullar açılmak üzeri bütün öğrenciler tehlike altında” dedi. 

Yetkililere ve hayvan hakları savunucularına seslenen Sağlam, “Benim canım yandı. Hele de çocuklarımızın ya da torunlarımızın canı yanarsa sizleri hiç affetmeyiz. Sizler bu hayvanları savunmak için başkalarını hiç sayamazsınız. Ayrıca yetkilileri de bu hayvanlar yüzünden zan altında bırakamazsınız. Bizlerde hayvanları seviyoruz. Lakin evimizde bakıp besliyoruz. Yetkililerden bu soruna bir an önce çözüm bulmalarını istiyorum” diye konuştu. (Büyükliman Postası)