61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da önceki yıllara göre sokakta yer alan çocuk dilenci sayısında önemli bir düşüş gözleniyor. Daha önce özellikle trafik ışıklarında veya Meydanda vatandaşları sürekli rahatsız eden Çocuk Dilenciler için harekete geçen Trabzon Büyükşehir Belediyesi çeşitli kurumlarla iş birliği yaparak Çamoba’da Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi kurdu. 

Çocuk dilenciler sokaktan alınarak bu merkeze götürülüyor. Burada uzmanlar eşliğinde çocuklara çeşitli destekler veriliyor.
Konuyla ilgili konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, "Çamoba’da bir Barınma ve Rehberlik Rehabilitasyon Merkezi kurduk. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik Spor Müdürlüğü destek verdiler. Biz sokaktan topladığımız dilenci çocukları alıp oraya götürüyoruz. Orada kendilerine bir takım sosyal destekler veriyoruz. Ve orada aynı zamanda bahsettiğim il müdürlüklerinin uzmanları gelip orada çocuklarla ilgileniyorlar. Bir anlamda onları rehabilite etmeye çalışıyoruz. 

Aynı zamanda sokakta dilenme noktasında da onları bu şekilde önlemiş oluyoruz. Sizlerin de dikkatini çekmiştir, şehir merkezinde bu sene bana verilen bilgilere göre dilenci noktasında sayı azaldı. Biliyorsunuz, dilencilik işi şebeke işidir, organizasyon işidir. Trabzon’da bu manada uygun alanlar bulamayan bu organizasyonların Trabzon’a çok ilgi göstermeyeceklerine inanıyoruz. Ve bunu gerçekleştirmek için istikrarlı bir şekilde dilencilikle mücadele devam edecek” dedi.