Trabzon'da sokak ortasında sevgilisi tarafından kurşunlanan K.K., koruma talebinde bulundu. Trabzon Aile Mahkemesi, K.K.'nın 3 ay süreyle koruma altına alınması yönünde karar verdi.

RUHSATLI SİLAHLA 11 KİŞİYİ VURDU
Trabzon'un Ortahisar İlçesi Kunduracılar Caddesi'nde 11 Mart tarihinde bir kafede tartıştığı K.K. ve Ü.Ç.'ye ruhsatlı silahı ile kurşun yağdıran Özkan K., 11 kişiyi yaralamıştı. Olay yerinden kaçarken polis tarafından etkisiz hale getirilen Özkan K., sevk edildiği mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Savcının bu karara itirazı üzerine Özkan K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KORUMA TALEBİNDE BULUNDU

İş adamı Özkan K. tarafından şiddetine maruz kaldığını ileri süren K. K., 13 Mart tarihinde koruma talebinde bulundu. K.K.'nın bu talebini inceleyen Trabzon Aile Mahkemesi, 'Şiddet mağduruna yönelik olarak şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda üç ay süreyle bulunmaması' yönünde karar verdi. Mahkeme ayrıca, 'Korunan kişilere, bu kişilerin bulundukları konuta, okula ve iş yerine 3 ay süreyle yaklaşmaması' kararı aldı.

ÇOCUĞA DA YAKLAŞAMAYACAK
 
Mahkeme bir çocuk annesi K.K.'nın çocuğunu da koruma altına aldı. Aile Mahkemesi, 'Korunan kişini şiddete uğramamış olsa bile yakınlarına tanıklarına ve kişisel ilişki kurulmasına ilişkin haller saklı kalmak üzere çocuklarına üç ay süreyle yaklaşmamasına' hükmetti. Kararın şiddet uygulayan ve şiddet mağduruna tebliğ edilmesine karar veren mahkeme, karara uyulmaması halinde şiddet uygulayana hapis cezasının uygulanacağını belirtti.  (Günebakış)