1960’lı yılların sevilen şarkılarının yanı sıra günümüzün popüler eserlerine yer verilen konserde görsellikte ön planlaydı. Güzellik ve şıklık yarışına giren bayanlardan erkeklerde aşağı kalmadı!.

Sunuculuğunu Kemal Barış’ın yaptığı Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’ndeki konserde  şef Hasan Tahsin Öğretmen önderliğinde sazlarla birlikte 70 kişilik dev koro sahne aldı. İki bölüm halinde gerçekleşen konser Sultan-ı Yegah saz eserinin ardından yine Sultan-ı Yegah bir eser olan “Al Sazını Sen” şarkısıyla başladı. Ardından sırasıyla düet solistler Ahmet Onur-Şehnaz Kırım, Ayşe Atay-Demet Küçükcan, Şener Arslan-Semanur Ekim, Emine Yoğurtçu-Ahmet Menteşe, Tuğçe Anda-Asuhan Başaran, Kübra Yeşilçam-Fuat Kayıkçı- Ahu Dikkan-Elvan Dikkan Hayırlıoğlu ve Zühal Şahin sahne aldılar.

Konserin ikinci bölümü ise iki hicaz eser “Öpüştüm resimlerinle” ve “ Kalbimde gizli bir sevgili arar” şarkılarıyla başladı. Bu bölümde de yine düet eserlerde Asuman –Berfin Özmen, Nurgül Süme-Ümran Yılmaz, Kübra Ocak-Yasemin Temizkan, Seda Genç-Sultan Selçuk, Beyhan Bekar Sarıcaoğlu, Aslı Özgülüş, Elif Çavuş, Çiğdem Süer Çakır ve Salim Önder sahne aldılar.

Konserin sonunda koro şefi Hasan Tahsin Öğretmen’e çiçeğini takdim eden, Trabzon’da hemen hemen her etkinliğe katılarak  içindeki müzik aşkını her fırsatta dile getiren  eski milletvekili Dr.Ali Kemal Başaran emeği geçenlere teşekkür ederek “ Böylesine dev bir koroyu oluşturan ve bize keyifli dakikalar yaşatan hocamızın yanı sıra  özverileriyle profesyonelleri aratmayan korist ve solistleri  tebrik ediyorum. Onlardan desteklerinizi eksik etmeyin” Diye konuştu.

Programın sonunda bir konuşma yapan Tevfik Serdar Kültür ve Sanat Merkezi Türk Sanat Müziği Koro Şefi Hasan Tahsin Öğretmen “ Kendileri  bu akşam aramızda değil ama şunu söylemek istiyorum. Bu  Kültür Merkezi’ne Sayın Valimiz Dr.Recep Kızılcık’ın  büyük emekleri vardır  ve bizleri son derece önemsemektedir.  Bu güne kadar  gerek maddi gerekse manevi katkılarda bulunmuşlardır  ve bu da  Trabzon tarafından taktirle karşılanmıştır. Bizler kültür ve sanatımızın yanı sıra  Trabzon’umuz adına sayın valimize huzurlarınızda  sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” Dedi.