61SAAT HABER SERVİSİ

Türkiye’de son haftalarda koronavirüs hızla yayılmaya devam ediyor. Koronavirüs vaka sayısının hızla yükseldiği illerden bir tanesi olan Trabzon’da son rakamlara 61saat.com ulaştı.

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta ile pandemi üssü ilan edilen Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Süleyman Türedi’nin peş peşe açıklamaları korkutmaya yetti.

HAKAN USTA, ‘’VAKALAR GÜCÜMÜZÜ, KAPASİTEMİZİ AŞACAK DÜZEYDE''

İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, vatandaşlara çağrıda bulunarak tedbirlere uyulmasını isteyerek "Sayılarımız maalesef yüksek; Bizi asıl korkutan, vakalarımızın yükselme trendinde olması. Vakalar gücümüzü, kapasitemizi aşacak düzeye doğru gidiyor” dedi.

SÜLEYMAN TÜREDİ, ‘’HAKKIMIZI HİÇBİRİNE HELAL ETMİYORUM''

Başhekim Süleyman Türedi ise, ‘'İnsanları gördükçe hakkımızı hiçbirine helal etmiyorum. Servisler ve yoğun bakımlar dolu, ne umuyorsunuz mucize mi? Öyle bir yeteneğimiz yok, sadece insanız. Ayıptır, günahtır. Sağlıkçı ya acımadığınızı biliyoruz da bari kendinize acıyın” şeklinde sitem etti.

TRABZON’DA SON BİR HAFTADA VAKA SAYISI 7100

Trabzon’da son bir haftada vaka sayısı belli oldu. Buna göre Trabzon’da son bir haftada toplamda 7100 vaka olduğu öğrenildi.

600’ÜN ÜZERİNDE HASTA HASTANELERDE TEDAVİ GÖRÜYOR

Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ise 76’sı ağır hasta toplamda 336 kişi takip edildiği ifade edilirken Trabzon’da tüm hastanelerde toplamda 600’ü aşkın hastanın tedavi altına alındığı bildirildi.

Trabzon'da başhekimden koronavirüs sitemi: 'Hakkımızı helal etmiyorum'

Trabzon İl Sağlık Müdürü'nden korkutan açıklama: ''Kapasitemizi aşacak düzeyde gidiyor''