61SAAT HABER SERVİSİ - İİçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçim bölgesi Trabzon'da Ramazan ayının son sahurunda Trabzon'da STK temsilcileri ile bir araya geldi. Mavi Saray Gemisinde düzenlenen sahur programına Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon Milletekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, STK Temsilcileri ile partileler katıldı 

MİLLETİMİZ İSTİKAMETİNİ BOZMUYOR
Geminin tamamen dolduğu programda konuklar ilaheler eşliğinde sahurlarını yaptı.  Sahur sonrasında Mavi Saray gemisi, denizde mini bir gezinti yaptı. Programın sonunda Bakan Soylu, kısa bir konuşma yaptı. Bakan Soylu, "Trabzon'un oluşturduğu ve aslında eşsiz olan bu sunumu bir kez daha burada yaşamış olduk. Hepimiz buradayız. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim etsin.İnşallah bayramın 2. gününde de bir arada olmak nasip olur. Bugünler eksikliklerin, aksaklıkların düzenletileceği günlendir. Allah bize böyle güzel bir yurt, vatan, camiler, gelenek görünek nasip etti. Ataba baba kıymeti nasip etti Bu güzel coğrafyayı, yeşillikleri doğayı ve bu coğrafyada ki bu anlayışı emanetleri nasip etti. Hepsine ayrı ayrı şükretmek lazım. Hepsine şükrediyoruz. Milletimiz bu istikametini bozmuyor. Milletimizin bozulmayan bu istikameti, Türkiye'yi doğru yönlere, doğru istikametlere taşıyor. Sağdan, soltan her taraftan bu ülkeyi istedikleri noktaya getirmeye karşı en büyük teminatımız milletimizin istikameti. Yüzyıllarıın getirdiği büyük bir anlayış. Bir kelime içine sığdırdığımız büyük bir ifadeyi kendinde saklar. Sağ duyu. Bu miletin sağ duyusu, annelerinin babalarının öğrettiklerinden, şefkatinden, anlışından oluşmutur" dedi. 

İMTİHANLARDAN GEÇİYORUZ
Soylu, sözlerine şu şekilde devam etti: "Türlü türlü imtihanlardan geçiyoruz. 15 Temmuz'da gençlerimizin nasıl bir imtihandan geçtiğine şahit olduk. Bu topraklar bizim endişelendiğimiz gibi 'Acaba yarın ne olacak' denilen topraklar değildir. Bu toprakların, bu şehirlerin de ruhu var. O ruh bu coğrafyaya hakimdir. Bu sağ duyu, insansevgisi bu kucaklayış sadece bu anadolu topraklarında kalmasın. Bugün her noktanın ihtiyacı var. 
Karşı karşıya kalmış oludğumuz saldırılara rutin cevap verirsek bilmenizi isterim ki burada muvvafak olamayız. Buna adımın Süleyman Soylu olduğu gibi eminim. Ben tabloları görüyorum. Hem Türkiye'yi, hemde Dünyayı takip etmeye çalışıyorum. Biz bizden beklenilen üstüne çıkmalıyız. 
Bizi çok zorladılar, istedikleri noktaya getiremediler. Hamle sırası bizderdir. Bu hamleyi iyi bir şekilde gerçekleştirmek için adım atma zamanı. 
Bu millet zengin ve çalışkan bir millettir. Yapabileceklerinden bakası adına imtina etmeyecek kadar büyük bir zenginliğe sahiptir. Bizim çok çalışmak ve sürdürülebilir akıl ortaya koymaya zorunluluğmuzu vardır" 

EN BÜYÜK AVANTAJIMIZ LİDERİMİZ
Sakan Soylu, "En büyük avantajımız liderimizdir. Kayseri'de cenazeye gittik. Sokaklarda binlerce insan. Dünyanın hiç bir tarafında hiç bir lidere nasip olmayacak güçlü bir sevgi ve destek bağıyla karşı karşıyayız. Şimdi tam zamanıdır.. Hep bir ağızdan bu fırsatı en iyi yönetme adımını atmak zorundayız. Bunu yaptığımızda bizim yaşadığımız korkuları yaşamazlar. Nasıl pırıl pırıl bir havada ufku havada görebiliyorsak, aynen onlarda önlerinde pırıl pırıl hava açılmış olur. bugün atacağımız adımlar Türkiye'nin üzerinde oyun oynamaya çalışanların cesaretini kırar. 

BATI TERÖRÜN ARKASINDAN ÇEKİLSİN, BARIŞ COĞRAFYASI OLUR
9-10 aydır terörle mücadele yapmaya çalışıyoruz. Terörün kapasitesini ölçmeye çalışıyoruz. Acaba söyledikleri kadar var mı diye. İfate etmek istiyorum ki çok net şekilde. Elbette terörün bireysel eylemleri olabilir. Dünyanın her tarafında var. Türkiye'yi yıllardan beri bezdine, birliğimize ve beraberliğimize kast eden kendi güçleri üzerinden yapacaklerine inananların takatlarını ve güçlerini görüyoruz. Batı bugün DAEŞ dahil olmak üzere, terör örgtülerinin arkasından çekilsin Orta Doğu Coğrafyası barış ve kardeşlik coğrafyası olur. Ben Türkiye'de ve etrafımızda ki bu tabloyu görüyorum. Bütün bunlara rağmen Türkiye'yi diz çökertemeyecek ve istedikleri istikamete getiremeycekler. 
Bugüne kadar hiç bir batılıya ezik olmadım. Yüzlerine teker teker söyledim. Bu coğrafya sayesinde..."