61SAAT SOSYAL MEDYA

Sosyal medya hesaplarında satış, yardım, hizmet vb. birçok isteklerin paylaşıldığı KTÜ 2.El Eşya ve EV ALIM SATIM TAKAS PLATFORMU Trabzon’da ortaya atılan bir ilanda tartışma çıktı.

Trabzon Farabi Hastanesi’nde tedavi olmakta olan bir hasta için yanında refakatçi duracak birine ihtiyaç olduğu yazıldı.

Bu ilanın altına ise akıl almaz yorumlar yapıldı.Hizmet karşılığında ücretin verileceğinin duyurulduğu ilanda farklı konularda tartışma çıktı.

'ALLAH RIZASI İÇİN BAKMAYIN'

‘Allah rızası için bakmayın, para için bakın’, ‘Kesin hasta yaşlıdır, çocukları da bakmıyordur. Ondan arıyorlar, ‘Bedava hastaya bakılmaz para nedir?’ gibi yorumlar yapıldı

Bu yorumlar altında ise kişilerin birbirleri arasında çıkan tartışmada hakaret ve küçük düşürücü sözler sarf edildi.

Mahkemeye gidecek boyutta olan yazışmalar sonrası ilan sahibi dikkat çeken bir yorumda bulundu.

İLAN SAHİBİNDEN DERS GİBİ NOT

İlan sahibi H.Y, ‘’Kişi kendini bir şekilde belli eder ama iyi ama kötü malesef burda iyilerin yanında kötüler daha çok oldu. Yazık millet olarak ne hale geldik. Evet hasta babam bakmak benim görevim ama çalıştığım icin ancak akşamları zamanım oluyor. Ona istinaden yazdım ve yardimci olmak isteyen iyi niyetli insanların yanında haddini bilmeyen insanlar malesef güya birşey diyeyim de ne olursa olsun misali kendini rezil etmek için çaba harcadı. Başardılar da. Tek dileğim şu Cuma günü hürmetine yüce Allah kim ne niyetle yaklaşmışsa yüz misliyle ona yaşatsın’’ ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada şahısların yüz yüze gelmeden birbirlerine karşı küçük düşürücü sözler ve hakaret paylaşmaları son yıllarda artması dikkat çekti.