61SAAT HABER SERVİSİ

Koronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle 13 Mart tarihinden itibaren camilerde namaz kılmak yasaklanmıştı.

İLK KEZ CEMAATLE KILINDI

Normalleşme planları kapsamında 29 Mayıs Cuma günü (bugün) ilk kez cemaatle birlikte namaz kılındı.

SOSYAL MESAFEYE UYGUN SAF DÜZENİ

Camilerin avlularında sosyal mesafe kuralına uygun olarak 1-1.5 metre aralıklarla cemaatin saf düzeni alması sağlandı.

EL DEZENFEKTANI, MASKE VE SECCADE DAĞITILDI

Cami avlusuna tek noktadan giriş alınırken, el dezenfektanı, maske ve seccade dağıtıldı.

GÖRÜNEN TABLO ÇOK GÜZEL

Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın, "Allah'a hamdolsun. 13 Mart'tan itibaren kılamıyorduk. Bugün cuma namazı ile başlamış oldu. Avlularda kılıyoruz. İkindi namazı da cemaatle kılınacak. Bu süreç bu şekilde başladı. Önümüzdeki günlerde tüm vakitler inşallah kılınacak. Görünen tablo çok güzel. bugünün hürmetine bizi, ülkemizi ve insanlığı güzelliklere ve hayırlara ulaştırsın. Sosyal mesafeye göre bütün halkımızın namaz kılanacağı yerler belirlendi. İskenderpaşa Camii'nin avlusu gibi çok yerde bu çalışmalar yapıldı. Herkesin unutamayacağı tarihi bir gün oldu" dedi.

BAŞKAN ZORLUOĞLU: ÇOK ÖZEL BİR GÜN YAŞIYORUZ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, camilerin yeniden ibadete açılmasını 61saat’e değerlendirerek şu ifadeleri kullandı: “Çok özel bir gün yaşıyoruz. Çok mutluyuz. Özlemiştik toplu olarak namaz kılmayı. İnşallah camilerimizin içini de kullanabilecek duruma geliriz. Muhteşem bir atmosfer var. İnsanın tüyleri diken diken oluyor. Hepimizin ortak çabasıyla oldu. Mevladan bir daha bize böyle zor zamanlar göstermemesini niyaz ediyoruz.”

TRABZON VALİSİ: VATANDAŞIMIZ DUYARLI

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise, “Allah’a şükürler olsun. Bugün çok güzel bir gün. Uzun bir aradan sonra kılamadığımız cuma namazımıza kavuştuk. Vatandaşımız duyarlı. Sosyal mesafeye uyarak, maskesini takarak namazını kılıyor” ifadelerini kullandı.