61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Akçaabat İlçesi Sögütlü Mahallesinde bulunan, Akçaabat Sebat ve ilçede ki diğer takımların kullandığı futbol sahasının yıkılması gündemde. 3 ay önce yeniden düzenlemesi yapılan sahanın yıkılarak buraya Spor Lisesinin yapılacağı, aynı bölgede yapılacak dolgu alanı ile futbol sahalarının burada tesis edilmesinin öngörüldüğü kaydedildi. 

Ancak dolgu alanını yapımının süre alması ve bu zaman zarfında Spor Lisesinin yapılacağı sahada hem antrenman hem de maç yapan takımların kullanacakları yerin soru işareti olması mecliste tartışma yarattı. 

BİR İLÇEMİZDE BİR TANE İDMAN YAPACAK SAHA YOK

Konuyla ilgili söz alan CHP’li Belediye Meclisi Üyesi ve aynı zamanda Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı olan Cahit Erdem, sahanın 3 ay önce yapıldığına dikkat çekerek, “3 ay önce yapıldı o saha…  3 ay önce ki sahayı yıkacağız. Spor lisesini yapın başka tarafa. Ondan sonra gençleri sokağa atıyoruz. Başkanım bunu sizle daha önce konuştum. Bir hata yaptık onu bile telafi edemedik. Akçaabat’ın 100 bin nüfusu var. Bir ilçemizde bir tane idman yapacak, spor yapacak sahamız yok. Sayın Başkanım diyor ki ileriki aşamada böyle olacak şöyle olacak. Gençler elden gittikten sonra ileriki aşaması yok. 

Şimdi düşünüyoruz denizi dolduracağız, tahkimat yapacağız. 20 sene sonra oraya spor tesisi yapacağız. Gençlerimizi sokağa atmayalım. Bu gençlerimize yazık günah. Beşikdüzü’nde futbol sahası selden yıkıldı. Siz yardımcı oldunuz da otobüs paraları ile ekonomik destek sağladınız da gidip geldiler.. bu gençlere nereye gidin diyeceğiz. Alternatifi yaratmadan 

3 ay önce yapılan tesisin şimdi yıkılması o tesisi yapanlardan da soruşturmayla sorulur.” Dedi. 

Bunun üzerine Başkan Gümrükçüoğlu, “Akçaabat Stadı bu amatör kulüpler için kullanılıyor mu?” diye sordu. 

Erdem, “TOKİ’ye verildi. Yakında yıkılacak ve inşaat yapılacak” şeklinde yanıt verdi. 

Başkan Gümrükçüoğlu, “TOK’nin şuana kadar orada takip eden proje yok. Orada gideriz alırız iznini çalışırlar.   Akyazı’da ki Şenol Güneş Kompleksi tesisinin yanında ki sahalar niye hiç kullanılmaz. Kullanılması için biz Büyükşehir Belediyesi olarak Gençlik Spor Bakanlığı ile de olsa her türlü teşviki mesaiyi kurabiliriz. O sahalarda bu amatör takımlarımızın, Sögütlü’de ki Atletizm Stadının arkasında çalışan takımlarımız içih temini yapabiliriz” dedi. 

SPOR LİSESİ İÇİN 18 MİLYONLUK ÖDENEK

Akçabaat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ise, “Bizde spor lisesi yapımı ile ilk karşılattığımızda Cahit beyin gösterdiği hassasiyeti aynı şekilde gösterdik. Ama araştırdık, spor lisesi sahası ile birlikte etrafında futbol sahası, yakında futbol sahası olması lazım. İç içe olması lazım. Öyle bir başka bir yeri bulamadık. Akçaabat’ın böyle bir yatırıma ihtiyacı var. Onun için bu yatırım kaçmasın gitmesin düşüncesiyle bu bölgenin spor bölgesi olması hasebiyle, burada atletizm sahası var. Yakında Akyazı Tesisleri var. Orada sahalar var. Spor Lisesinin bu gibi yerlere yakın olması gerektiği söylediler. Ayrıca sahasının da olması gerekiyor. Belki bir müddet sıkıntı çekilecek ama dolgu yapıp orayı yapılaştırma değil de dolgu alanında saha yapmayı planlıyoruz. Dolgu alanında bina yapmak pey uygun düşmez. O zamana kadar bir sıkıntı çekilebilir. Yapacağımız çok kısa sürede bu dolguyu yapıp orada 2-3 tane sahayı yeniden oluşturabileceğimizi düşünüyorum. Gençlerin sahasız kalmalarını bizde kabul etmeyiz. Diğer alternatifler çalışılabilir.. Fatih Sahası ve Akyazı Kullanılabilir. Böyle bir yatırımı kaçırmak istemedik. 18 milyon ödeneği var.” Dedi. 

SPOR LİSESİ BİR TÜRLÜ CANLANMADI

Mevcut Spor Lisesi ile ilgili konuşan Başkan Gümrükçüoğlu, “Spor lisesi olduğu yerde bir türlü canlanmadı. Canlanacağından da ümidim yok. Şefik Başkanımız şöyle haklı.. Orası bölge olarak bir okul gibi. Sahalarıyla da okul gibi. Sebat orada, diğer amatör kulüpler orada. Oraya bir tane alan olsa lise oturtabilsek çok ideal bir iş. Sahalar dokunmada. Ama şuanda böyle bir imkan yok. Dolgu’da yapacağız.. ama bunu netleştirmek lazım. Fatih Stadı ve Akyazı’da ki yerleri…” dedi.

MADDE GÜNDEMDE KALDI

Konu mecliste tartışıldıktan sonra Başkan Gümrükçüoğlu sahaya alternatiflerin belirlenmesi için maddenin gündemde bırakılmasını ve yarın yeniden  meclis gündemine gelmesini önerdi. Bu öneri mecliste oy birliği ile kabul edildi. Başkan Gümrükçüoğlu, bugün Trabzonspor, Gençlik Spor ve TOKİ ile yapacağı görüşmelerin ardından bu sahanın yıkılmasının ardından amatör kulüplerin Fatih Stadı veya Akyazı’da ki tesisin kullanılıp kullanılmayacağını ile ilgili görüşmeler yapacak. Bu görüşmelerin ardından yarın madde yarın meclise gelerek yeniden oylanacak.