61Saat Haber Servisi - Hasan Tüncel

TİSKİ Genel Müdürü Ali Teketaş 61saat’e açıklamalarda bulundu. Dünya genelinde yaşanan Koronavirüs pandemisi ülke ekonomilerine sekte vururken ülkeler de vatandaşların bütçesini sarsmamak için aksiyonlar alıyor. 

FATURALAR ŞİŞİK GELDİ

Bu bağlamda Trabzon’da bugün evlerine su faturasını gören vatandaşlar gördükleri faturayla şok yaşadı. 
Geçtiğimiz aylarda bilindiği üzere Trabzon Su İçme ve Kanalizasyon İdaresi yaptığı açıklamayla su faturalarının belirli bölümlerinde ertelemelere gitmişti.

ERTELENEN %30 EKLENDİ

Konuyla ilgili 61saat.com’a açıkalamalarda bulunan TİSKİ Genel Müdürü Ali Teketaş “Bir önceki aylardan biliyorsunuz %70’ini almıştık. %70’den arta kalan %30’lar ertelenmişti ve son ödemesini 2 ay yapmıştık. Dolayısıyla gelen bu faturalar mayısın sonuna kadar %30’unun ilave edilmiş hali. Bundan önceki gelen faturalarla arasındaki fark 40-45 günlüktür. Herkes evde olduğu için tüketim de arttı. Bende de aynı durum yaşanıyor. Fatura gelince hemen ben de endekse baktım.

MEREKÜPÜ KONTROL EDİN

Bir önceki faturanız yanınızdaysa son metreküpe bakın bir de yeni metre küp değerine bakın. Eğer burada hata yoksa doğru girdi sağlanmış demektir. Yüzde 30’dan ve insanların uzun süre evde olmasından dolayı fiyatlarda da artış olması doğaldır.” İfadelerini kullandı.

TRABZON'A FAYDAMIZ OLSUN DİYE AĞUSTOS'A KADAR UZATTIK

Faturaların neden Ağustos’a ertelendiği konusunu da değerlendiren Teketaş “TİSKİ’ye gelen yazıda “son ödeme tarihini 3 aya kadar uzatılabilir” ifadesi yer alıyordu. Biz de Trabzon’a daha fazla faydamız olsun düşüncesiyle faturaların son ödemelerini Ağustos ayına kadar uzattık. Daha erken ödemek isteyen de ödeyebilir. Bugün kesilen faturalarda TİSKİ olarak korona süreci devam ediyor erteleme şansı verelim dedik. İsteyen gidip ödeyebilir. “ dedi.

HERHANGİ BİR ZAM YOK

Su faturalarına zam mı geldi sorusunu da yanıtlayan Teketaş “Asla zam yok. Zaten kurum olarak böyle bir yetkimiz de yok. Zam yapmak genel kurulla olur. Sadece TİSKİ’nin Kasım ve Mayıs aylarında alacağı karardır, tek başına değildir.”

UCUZ SU KULLANIYORUZ

Trabzon’a suyu 21 Büyükşehir’den daha ucuza verdiklerini de ifade eden Genel Müdür Teketaş “Şu anda 30 Büyükşehir Belediyesi arasında 22. sıradayız. Geçen sene 16. sıradaydık 6 idare daha pahallı kullanmakta. Bizde daha ucuz 7 tane pahalı ise 21 Belediye var.