61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantıları bugün başladı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Koronavirüs pandemisi nedeniyle her toplantıda geçen ayın faaliyetleri ile ilgili yaptığı bilgilendirmeyi bu ay yapmadı. 
Meclisin başında Ermenistan’ın Azerbaycan’a yaptığı saldırıları kınayan Başkan Zorluoğlu, Azerbaycan’ın sahada elde ettiği başarının, masada da gösterilmesi temennisinde bulundu. Başkan Zorluoğlu, “Can Azerbaycan’a sonsuz desteklerimizi buradan iletiyor ifade ediyoruz” dedi. 
Mecliste daha sonra ise, Meclis üyeleri gündem dışı sorular sordu. 

TRABZON’DA KIRSALDA YAŞANAN SU SIKINTISI


İlk olarak söz alan CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, “Ortahisar’da köylerden mahallelere dönüşen yerlerimiz var. Bunlara 30 yıl önce Karakaya Grup İçme Suyu adı altında tesis yapılmış. Ancak son zamanlarda kaynaklarında yetersizlikten dolayı tankerle su taşınıyor. Karakaya Grubuna bağlı mahallelerin hangilerine Akoluk’ta yapılan tesisten su verilecek;” diye sordu. 
Başkan Ahmet Metin Genç ise, kırsal mahallelerde yaşanan su problemini gündeme taşıdı. 


VAKFIKEBİR’DE YAŞANAN SU SIKINTISI
Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’ta, Büyükliman Grup İçme Suyunda bazı mahallelerde yaşanan kuraklıktan dolayı su sıkıntısına dikkat çekerek, “Büyükliman Grup İçme Suyunda bazı mahallelerimzde su sıkıntısı yaşanıyor. Daha önce Bakanlık nezdinde de gündem yapmıştık. Sizlere burada gündem yaparak ilgili bölgede gölet yapılarak kuraklık döneminde bu sorunlar aşılabilir. Son yaşanan kuraklık aşılalir. Böyle bir yatırım vatandaşın mağduriyetini gidermiş olacaktır. Projesi hazırlanan Vakfıkebir Şehir Şebekesi yenilenerek su kaçakları önlenerek önemli katkı sağlayacaktır” diye konuştu. 


SADECE BU SENEYE MAHSUS DEĞİL
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, “Geçtiğimizi yıl da buradaydık. Hakikaten bu sene mevsim çok kurak geçti. TiSKİ’nin su kaynaklarında azalmalar oldu. Bölge bölge yüzde 40’lara varıyor. Pandemi nedeniyle su tüketimi çok arttı. Okulların kapanması ile Trabzon’a gelen ailelerin halen dönmediği ve bu da su tüketimini çok arttırıyor. Karakaya Grup ve diğer bazı yerlerde su kesintileri bu sebeplerle ilişkili. Karakaya’da ki mesele sadece bu sene mahsus mesele değil. Epey süredir var olan sorun. Orada 2 aşamalı çözüm aşama oluyor.Orada ilave depolardan aşağılara daha fazla su vermek. Bir diğeri Esiroğlu’ndan oraya su vermek. İkincisi maliyetli ancak birincisini daha az maliyetle yapabiliyoruz. Bu şekilde çözebilirsek önümüzdeki yıl bu sorun yaşanmaz. TİSKİ’nin hazırladığı alternatif projelerden bu sorunu çözmeyi planlıyoruz. 
Akoluk’ta çok büyük inşaat var. Bu çok çeşitli açılardan elzem projeydi. Biz yapıyoruz. Oradan 37 mahalleye su verme imkanımız olacak” dedi.