ASKERİ Yüksek İdare Mahkemesi (AYİM), 2'ye karşı 5 oyla yürütmenin durdurulması yönünde karar verdi. Kararda, idari işlemin uygulanması halinde telafisi güç ve imkansız zararların doğacağı, atamayı gerektirecek güç veya zaruri bir neden bulunmadığı ve ihtisas noktası dışında bir göreve atamanın hukuka aykırı olduğu belirtilerek, yürütmenin durdurulmasına hükmedildi.

HATALI park yüzünden fotoğrafını çektiği aracın sahibi bakan babası olunca, görev yaptığı ilçeden başka bir ilçeye sürgün edilen Uzman Çavuş Yasin Batı, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’ne (AYİM) haklı buldu ve eski görev yerine dönmesi yönünde karar verdi.

OĞLUNU KAYBETTİ

Uşak'ta görev yapan Yasin Batı,1.5 yıl önce Trabzon'a tayin oldu. Batı, ailesini yanına alarak özel aracıyla birlikte Trabzon'un yolunu tuttu. Yolda kaza yapan Batı, bir aylık oğlunu kaybetti. Oğlu Muhammet Yasin Batı'yı toprağa veren Uzman Çavuş Batı, Trabzon'da göreve başladı. Of Jandarma Komutanlığı Trafik Timi'nde görevlendirilen Batı, 16 Temmuz 2015 tarihinde olacaklardan habersiz yolun ortasında bekleyen aracın sürücüsüne, 'devam et' diye bağırdı. Araçtan inen iki kişi Abdullah Öztürk ve Mesut Keskin, "Bize bağıramazsın" diye sert çıktı. Bunun üzerine trafiği açmak için bağırdığını belirten Batı, "Yolun ortasında bekleyecekseniz aracınızın fotoğrafını çekeceğim" dedi.

DEVREYE BAKAN GİRDİ

Batı'nın fotoğrafını çektiği aracın sahibi Abdullah Öztürk, dönemin İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk'ün babası, Mesut Keskin ise yeğeni çıktı. Yaşanan tartışma dönemin İçişleri Bakanı Öztürk'e ulaştırıldı. Batı, Bakan Öztürk'ün talimatı ile Trabzon'un batısında uzak bir ilçeye tayin edilmesi istendi. Akçaabat'a tayin edilen Uzman Çavuş Batı, önce izne çıktı, ardından da AYİM'e başvurdu. AYİM'e gönderilmek üzere Of Sulh Ceza Hakimliği'ne verdiği dilekçesinde evini taşımasının kendisine büyük bir yük olacağını, 7 ay sonra doğuya tayin gideceğini belirten Uzman Çavuş Batı, yürütmenin durdurulmasını ve eski görev yerine gönderilmesini talep etti.

MAHKEME HAKLI BULDU

Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nde (AYİM) 2'ye karşı 5 oyla yürütmenin durdurulmasına karar verildi. Kararda, idari işlemin uygulanması halinde telafisi güç ve imkansız zararların doğacağı, atamayı gerektirecek güç veya zaruri bir neden bulunmadığı ve ihtisas noktası dışında bir göreve atamanın hukuka aykırı olduğunu belirterek, yürütmenin durdurulmasına hükmetti.