61SAAT HABER SERVİSİ - Suriye’de iç savaşın patlak vermesiyle Türkiye’ye yaklaşık 3,5 milyon mülteci akın ederken bunların bazıları değişik şehirlerde dilenciliği resmen bir sektör haline getirdi. 
Özellikle turistlerin yoğun olduğu şehirleri hedef seçen bazı suç örgütleri, mültecileri bu şehirlere sabah saatlerinde bırakıp, akşama kadar dilendirdikten sonra, akşam saatlerinde yeniden araçla alıyor. 
Bu durum ise hem Trabzon’da hem de Türkiye’nin farklı şehirlerinde görüntülenirken bugüne kadar yapılan işlemler ise ne yazıkki yetersiz kaldı. 
Tüm Türkiye’de olduğu gibi şehirlerden toplanan Suriyeli dilenciler, otobüslerle ülkenin çeşitli yerlerindeki kamplara gönderilmeye çalışılmış ancak bu durumda çözüm olamamıştı. Otobüslere bindirilen Suriyeli dilenciler, yolda araçlar durduğu sırada otobüsten inerek kaçarken sonrasında aynı senaryo yeniden yaşanıyor. 
Trabzon’da da özellikle kışın azalan Suriyeli Dilenci konusu, turizm sezonunun gelmesiyle birlikte ne yazık yeniden artışı geçti. 
Emniyet birimleri bu şahısları dilendiği sırada alarak işlem yaparken üzerlerinden çıkanlar ise bu durumun nasıl kazançlı bir sektör olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. 
Bir çok Suriyeli Dilencinin üzerinde son model akıllı telefonlar ele geçirilirken, yine üzerlerinden çıkan para da bir çok Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının günlük kazancından bir hayli yüksek. 
Vatandaşlar bu duruma bir an önce çözüm bulunmasını istiyor...