Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD), her yıl geleneksel hale getirdiği iftar yemeğinde sektör temsilcileri ile buluştu. İftar programının ardından sektör temsilcileri ile sektöre dair sohbet toplantısı düzenlendi. Toplantıda Türkiye ile Suudi Arabistan arasında yaşanan kriz masaya yatırıldı.

TİSAD’ın ev sahipliğinde Akpınar Restaurant’ta düzenlenen iftar programına Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Trabzon Üniversitesi SEM Müdürü Prof. Dr. Hakan Şevki Ayvacı, Turizm Otelcilik MYO Müdür Emrah Şahan, TKDK İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, Doğa Tarih Dernek Başkanı Coşkun Eruz, Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mustafa Akyüz, Troyd Yönetim Kururlu Üyesi Tuncay Beyaz, sektör temsilcileri ve kursiyerler katıldı.  Gecede; TİSAD, Trabzon Üniversitesi ve DOKA işbirliğinde gerçekleştirilen “Hızlandırılmış Turizm İngilizcesi Kursu” eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

TİSAD-TRÜ-DOKA İŞBİRLİĞİ
Sektördeki personele “Trabzon Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkez”i tarafından eğitim verildiğini belirten Çavga “Kursiyerlerimize öfke kontrolü, Drame ve turizm İngilizcesi kursu eğitimleri verildi. İlk etapta 20 kişilik bir gruba bu eğitimi verdik. Derslerinden başarılı olan kursiyerlere bugün sertifikalarını verdik. Desteklerinden dolayı doka genel selreteri onur adıyaman’a, trabzon ünüversitesine ve  eğitimi veren melih tümuçin hocamıza teşekkür ediyorum” dedi.

SUUD KRİZİ MASAYA YATIRILDI
Sertifika törenin ardından sektör temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştiren Başkan Çavga; Türkiye ile Suudi Arabistan arasında yaşanan kriz ile ilgili sektör temsilcileriyle istişarede bulundu. Toplantıda Suud krizi enine boyuna tartışılırken, kriz ile ilgili ne gibi tedbirler alınabileceği masaya yatırıldı.