Trabzon’un Ortahisar İlçesine bağlı en büyük kırsal mahallelerinden biri olan Dolaylı’da su sorunu mahalle sakinlerini isyan ettirdi. 54 yıldır su sorunu yaşadıklarını belirten mahalle sakinleri, bu sorunun artık yetkili kurumlar tarafından geçici tedbirlerle değil kalıcı tedbirlerle çözüme kavuşturulmasını talep etti.

SU YOK Kİ NAMAZ KILALIM
Mahalle sakinlerinden Asiye Kalyon, “Asırlık su sorunumuz var. Bu devir olmuş güğümlerle su taşıyoruz. Eski zamanlarda ırmaklarda gidip çamaşır yıkıyorduk. Bir anlık su geliyor sonra 20-30 gün su yok. Zaman geliyor abdest alamadığımızdan namaz kılamıyoruz. Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi dolu çalışmak için su bekliyor” dedi ve yetkililerden biran önce çözüm istedi.

PARASINI ÖDEDİK AMA DEPODA…
Hacer Çepni, yetkililere seslenerek, “Ben su istiyorum. Yürekten söylüyorum su sorunu yaşıyoruz. Damla suyumuz yok. Allah rızası için su versinler. Tankerlerle su taşıyorlar ama yine de su yok” diye konuştu. Su depolarının içinin boş olduğunu söyleyen Avni Çepni ise “Su saatlerinin parasını aldılar ama camiinin deposunda duruyor. Onlarda öyle çürüyüp gidecek ama hizmet yok” söyledi. (Meryem Akgün - Karadeniz)