61SAAT HABER SERVİSİ - 

Koronavirüs pandemisinin oluşturduğu şartlar nedeniyle zam yapılmasının doğru zaman olmadığını ifade eden Başkan Kuvvetli,  “Milletin bu mevcut dertleriyle boğuşurken şimdi zamanıdır zam yapmak. Eğer girdileri bunu gerektiriyorsa, zam zorunlu ise bile zamanı değil. Millet aç, perişan sefil. Pandeminin oluşturduğu şartlar altında inim inliyor. Birde suya yüzde 12 zam yaparak milletin biraz daha belini bükmenin anlamı nedir” dedi. 


Konuyla ilgili 61saat’in sorularını yanıtlayan Başkan Kuvvetli,  “Suya zammın girdileri zorunlu kıldığı ama bunum dönemi zamanı değlidir. Asla doğru değildir. Bunu değerlendirip zammı geri çekmeleri gerekiyor. Bu noktada insanlara, bu kadar bir kat daha sıkıntı yaratmanın anlamı yok. 

Trabzon’da esnaflar çoğu kapattı. Kahvehaneler, restoranlar kısmen çalışıyor. İş yerlerinin çoğu kapalı. Millet çalışmıyor, mevcut şartlardada geçimde sıkıntı yaşıyor. Hiç zamanlama bakımından uygun bir zaman değil. Bana göre büyükşehir belediyesi meclisi tekrar toplanıp zammın geri çekilmesi için bir görüşme yapması lazım. 

Hakikaten samimiyetle söylüyorum. İnsanları gördükçe üzülüyorum. Doğalgaza zaten zaman içinde, elektriğe yüksek oranda zamlar geldi. Şu anda kış. Kömür dolara bağlı satılıyor. Bütün bunlarla uğraşırken suya zam yapmanın zamanımıydı. Yazık günah” diye konuştu.