Yıkılma tehlikesi

Geçtiğimiz günlerde Tabakhane Köprüsünün bitiminde yürütülen yol çalışması sırasında su borusunun patlamasıyla köprüde ve yolda yaşanan çökme eleştirilerin odağı haline geldi. Çevre esnafı tabakhane yolunun kapatılmasına isyan ederken bölgedeki çalışmaların tedbirsizce yürütüldüğü ve bu köprü için yıkılma tehdidi oluşturduğu yorumları getirildi.

Her Alanda aynı

Chp Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Tugay Şahin devlet kurumlarının tarihi eserlerin tahribatına karşı sessiz kaldığını belirterek şunları söyledi: “Alanda jeolojik etüt ve sondaj çalışması yapıldığını görmedim. Sadece iş makineleri çalışıyor. Tarihi köprünün ayaklarına kadar kazı yapılıyor. Şehrin her alanında olduğu gibi tarihi eserler hiç ediliyor.”

Kısa sürede yapılsın

Tarihi köprü etrafında yapılan çalışmalar nedeniyle zaman zaman yolun araç ve yaya trafiğine kapatılması nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını belirten esnaf da yol ve köprüde önlem alınmasını istedi. Firdevs Akyol, “esnafım, bu yolun kapatılması beni etkiledi. Tarihi köprü zarar görmeden en kısa sürede bu sorunun giderilmesini istiyoruz” diye konuştu. 

(son nokta)