61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Ortahisar İlçesinde Pazartesi günü yaşanan taciz olayı dünden itibaren tüm Türkiye’nin gündeminde... Hızırbey Mahallesindeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde M. T. İsimli bir kişi sokakta tek başına oyun  oynayan Afganistan uyruklu küçük bir kız çocuğunun yanına yanaşarak kandırmaya çalıştığı iddia edildi. 
5 yaşlarındaki küçük kız çocuğunu taciz ettiği iddia edilen M. T. Bölgedeki iş yerinin güvenlik kamerasından fark edilince çevreden uzaklaştı. 

DÜN AKŞAM GÖZALTINA ALINMIŞTI.. 
Görüntüleri izleyen bölgedeki esnaflar, ilk olarak küçük çocuğun ailesine ulaşarak şikayetçi olmalarını sağladıkları kaydedildi. Ardından ise polise bildirilen olay sonrasında şahıs dün akşam gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıs ifadesinin ardından savcılık tarafından serbest bırakılırken görüntüler dün internette yayınlanınca bu görüntüler ışığında yeniden gözaltı kararı çıktı. 
Bugün sabah yeniden gözaltına alınan M. T.  Trabzon Emniyet Müdürlüğündeki ifadesinin ardından yeniden Trabzon Adliyesine sevk edildi. 

Trabzon'u ayağa kaldıran sapık tutuklandı

ÇOCUKLAR SOKAĞA ÇIKAMIYOR
Görüntüler, tüm Türkiye’de infial yaratırken, olayın yaşandığı Hızırbey Mahallesinde ise sessizlik hakim. Bölgedeki vatandaşlar daha önce mahallelerinde bu şekilde bir olay yaşanmadığını bildirdi. Göçmenlerin ağırlıklı yaşadığı mahallede, olayın duyulmasının ardından şimdilerde sessizlik hakim. Esriden çocuk seslerinin eksik olmadığı mahallede şimdi, vatandaşlar çocuklarını tek başına sokağa çıkarmakta korkar oldu.  



GÜVENLİK KAMERALARINI TEKRAR İZLEYİNCE... 
Olaya tanık olan ve ismini vermek istemeyen bir bölge esnafı, güvenlik kamerasının olmaması durumunda çocuğun başına daha kötü şeyler gelebileceğini iddia etti. Güvenlik kamerasından yaşananların görüldükten sonra bölgedeki esnafın sokağa çıktığı, ardından şahsın uzaklaştığı bildirildi. Ancak olayın ilk etapta idrak edilemediği hatta burada vatandaşların ilk etapta kendi çocuğu sandığı kaydedildi. Ancak daha sonra güvenlik kameralarının tekrar izlenmesinin ardından olayın fark edildiği ve polise bildirildiği belirtildi. 

GÜVENLİK KAMERASININ BOYUTLARI KÜÇÜK
Olayın yaşandığı bölgedeki güvenlik kamerası ise dikkat çekti. Şahsın olay esnasında çevredeki evlerin balkonlarına baktığı ancak güvenlik kamerasının küçük olması nedeniyle fark edemediği bildirildi.  

DIŞARI ÇIKINCA KAÇIP GİTTİ...
Alaattin Burnaz isimli mahalle sakini, olayı son anda fark ettiklerini belirterek, “Kameradan fark ettik ama olaya yetişemedik. Çocuğa şeker veya para uzatarak taciz etmek istemiş. Kucağını alarak olmayacak hareketler yaptı. Daha sonra binanın kapısından içeriye girmek istedi. Biz dışarıya çıkınca kaçıp gitti. Çocuğun anne ve babasını aradık. Olay polise yansıdı. Polisler kameraları inceledi. Bu mahallede daha önce böyle bir şey olmamıştı. Ben 40 senedir buradayım böyle bir şey olmadı. İlk kez böyle bir şey ile karşılaştık. Aradık ama o şahsı bulamadık. Bulsaydık linç edecektik” dedi. 

ARABAYA BAĞLARAKA BÜTÜN ŞEHRİ DOLAŞTIRMAK İSTİYORUM..
Aysel Ustalar isimli mahalle sakini ise çocuklarını artık sokağa çıkarmaya korktuklarını dile getirerek, “Çok üzüldüm. Bizimde küçük çocuklarımız var. Bu olaydan sonra korkuyoruz kapıya bile çıkartamıyoruz. Onu bana bırakmalarını istiyorum, onu arabaya bağlayarak bütün şehri dolaştırıyor. Böyle bir olayın Trabzon’da olmasına çok üzülüyorum. Ne zaman böyle bir olay duysak çok üzülüyoruz. Çok kötü bir olay. İnsanlık ölmüş” ifadelerini kullandı.