61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Ortahisar İlçesinde alışverişin en yoğun olduğu Kemeraltı, Taşbaşı ve Meydan gibi bölgelerde ünlü markaların avukatları taklit ürün avına çıktı.

Her ay farklı marka avukatları tarafından adli makamlardan alınan arama kararlarıyla,  yapılan baskınlar esnafın resmen belini büküyor.

Çok sayıda polisle yapılan baskınlarda, taklit ürün sattığı tespit edilen esnaflara ise binlerce liralık para cezaları kesildiği belirtildi. 

Bugün Kemeraltı Bölgesinde yapılan baskın sırasında ise esnaflar ve polisler arasında zaman zaman gerginlikler yaşandığı görüldü.

Esnafların, baskınları video olarak kaydetmesini istemeyen polislerle bu noktada esnaflar orasında tartışma yaşandığı kaydedildi. Tartışmanın kısa süre sonra ise yatıştığı ifade ediliyor. 


AVUKAT’LAR ÖNCEDEN GİDİP ÜRÜN SATIN ALIYOR… 
Baskınların yapılış şekli ise bir hayli dikkat çekici. Esnafların anlatımına göre; Ünlü bir markanın avukatı veya avukatları, önce taklit ürün sattığı tespit edilen iş yerine girerek buradan normal vatandaş gibi temsil ettiği markanın ürününü özellikle kredi kartıyla satın alıyor.


Avukat ürünü satın aldıktan sonra kredi kartı slipini ve iş yerinin fişiyle birlikte Adli Makamlara başvuruyor.

Adli makamlardan alınan arama kararıyla birlikte taklit ürün satan iş yerine bu kez polislerle gidip arama yapılıyor.

Yapılan aramada avukatın temsil ettiği markanın taklit ürünü bulunduğunda ilgili iş yerine binlerce liralık para cezası kesiliyor.

Ancak iş yeri sahibi isterse avukatla uzlaşmaya gidebilir, isterse mahkeme sürecini bekleyebilir..

Burada her marka için aynı süreç işlediği belirtiliyor.