61SAAT HABER SERVİSİ - Tarım ve Orman Bakanlığı 2020 yılına ait ilk tağşiş listesini yayınladı. Gazlı içecekten, bala, çaydan zeytin yağına, tereyağından, çikolataya ve ete kadar birçok üründe tağşiş ortaya çıktı.

Bakanlığın yayınladığı listesinde laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıdaları üreten/ithal eden; kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasını içeren bilgiler kamuoyunun bilgisine sunuldu.

TRABZON'DAN 9 FİRMA
Açıklanan veriler incelendiğide Trabzon’da 2 çay firmasının 3 farklı markada, 7 tereyağ firmasının 8 farklı ürününde tağşiş yaptığı ortaya çıktı. 
Trabzon’un Sürmene İlçesinde bir çay firmasının çaylarında gıda boyası, Arsin’de bir çay firmasının ise 2 farklı çay markasında gıda boyası kullandığı bakanlıkça tespit edildi. 

Trabzon Merkezde bir süt ürünleri firmasının 2 parti Tereyağında Bitkisel yağ kullandığı, yine Trabzon’da başka bir firmanın tereyağında yine bitkisel yağ kullandığı, Ortahisar’da yine bir süt ürünleri firmasının tereyağında süt yağı ve harici yağ kullandığı tespit edildi. 

Of İlçesinde bir süt ürünleri firmasının tuzsuz tereyağında süt yağı ve harici yağ kullandığı, yine Of’da başka bir firmanın da tuzu tereyağında süt yağı ve harici yağ kullandığı ifade edildi. 

Trabzon’da Akçaabat Doğal Köy Tereyağı diye satılan bir üründe de Süt Yağı ve Harici Yağ, Düzköy’de de bir firmanın tere yağında yine Süt Yağı ve Harici Yağ kullandığı belirtildi. 

tağşiş anlamı: Bir şeyin içine başka bir madde karıştırma, katıştırma.

TARIM BAKANLIĞI'NIN AÇIKLADIĞI TAM LİSTEYİ GÖRMEK İÇİN TIKLMAYIN...