61 SAAT HABER SERVİSİ-Trabzon Emniyet Müdürlüğü tarafından toplumun güvenliğinin ve huzurunun devamının teminini sağlamak amacıyla arttırılan denetim ve kontrollerde, çok sayıda araç, işyeri, umuma açık yerler, eğlence mekanları, hassas bölgeler, suçluların barınabilecekleri metruk yerler, park ve bahçeler, istirahat alanları, ana yollar ve arterler, internet kafeler ile playstation gibi benzeri oyun mekanları kontrol edilerek denetlendi. 

Bu kapsamda yapılan uygulamalarda  FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Faaliyetleri kapsamında gözaltına alınan 1 şahıs Van İl Emniyet Müdürlüğü’ne sevki sağlandı.

Öte yandan yapılan denetim ve kontrollerde toplamda 12 bin 877 şahıs incelenip 357 yabancı uyruklu şahısın kontrolü gerçekleştirildi. Bu denetim ve kontrollerde 3 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet kartuş, 200 adet mermi, 5 adet kurusıkı tabanca, 2 adet av tüfeği, 301 gram esrar, 20 adet hint keneviri, 1240 paket kaçak sigara, 45 litre kaçak içki, 1 ader hacizli araç , 1 ader ise delici kesici alet ele geçirildi.