61SAAT HABER SERVİSİ -

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantıları bugün başladı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, başkanlığında toplanan mecliste Başkan Murat Zorluoğlu, ilk olarak geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi.

Başkan Zorluoğlu’nun bilgilendirme konuşmasının ardından meclis üyeleri söz aldı. 

Başkan Murat Zorluoğlu’nun Tanjant Bulvarında yapılan Tam Otomatik Katlı Otoparkın Ağustos ayında tamamlanacağını söylemesinin ardından İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu, “Ağustos’ta tamamlanacağını söylediniz. Buradan ticari alanlar var satış yetkisi alındı. Satılacak. Burada ki ticari alanlar satıldığında otoparkta ortak alan hakkı oluşturacak mı? O ticari alanlar o otoparktan ücret mukabilinde mi faydalanacak” dedi. 

Bunun üzerine Başkan Murat Zorluoğlu, “Biz meclisten buranın satışı ile ilgili yetki aldık. Amacımız burayı bütün olarak satmak. Otopark ve ticari alanlarla birlikte. Eğer gerçekleşmezse otoparkı ayrı, ticari alanları ayrı satacağız. Otopark şehre hizmet edecek. Ticari alanların sadece orada mevzuat gereği var olan hakları korunacak. Her halükarda orası şehre hizmet edecek” dedi. 

Koronavirüs sürecinin ardından Karavan turizmine artan ilgi sonrasında Trabzon’da alanlar yapılması gerektiğini kaydeden Çakıroğlu, “Karavan turizmi gelişmesi için, bir talep var. Şehrin doğusundan batısına kadar bir kaç noktada karavanların park edebileceği, temiz suyunu alacağı, elektrik ihtiyaçlarını karşılayacağı, atıklarını atabileceği alanlar talep edilmekte” dedi. Başkan Murat Zorluoğlu kendilerine de bu şekilde talep geldiğini ve ilde bazı yerler belirlediklerini ifade ederek, “Karavan turizmi ile ilgili bize de talep geldi. İlginin attığı söyleniyor. Bizim ilgili birimimiz de bu manada çalışma yaptı. Hatta bir kaç nokta belirlendi. Bir tanesi Akçaabat’ta olmak üzere oranın alt yapısı ile ilgili projelendirme süreci başladı. Akçaabat Belediyesi ve Büyükşehir, ilgilenen kişilerle karavan turizmiyle birlikte şehrimizde bir kaç noktayı hazır hale getiririz” diye konuştu.