61SAAT HABER SERVİSİ - TRABZON'un Ortahisar ilçesinde ‘Tapusu bende’ diyerek 400 kişinin yaşadığı sitelere giden hafriyat dökülerek kapatılması Trabzon Ortahisar Belediye Meclisinde de gündeme geldi. 

Haftalardır kapalı olan yolu Ortahisar Belediye Meclisi gündemine taşıyan İYİ Partili üye Davut Çakıroğlu, “Yalıncak Belediyesi döneminde o bölgede C18 uygulaması yapıldı. Sonra yeni uygulama Ortahisar Belediyesi yaptı. Bizim 18 uygulamasının kanuni çerçevesini belediyemizin ilgili birimleri ve hukuk departmanları bilmeden mi uygulama yapıyor. Yoksa burada bizim bilmediğimiz başka şeyler mi var? 
Vatandaşa ait yol… Vatandaş hafriyat toprağı dökerek kapattı. Orada onlarca aile var. Ortahisar Belediyesi son halinde ne yapmayı düşünüyor. Orada vatandaşın yolu olacak mı? Yolsa bu şekilde devam edecek mi?Vatandaş kendisine ait olan arazisine hafriyat toprağı dökebilir mi?” diye sordu. 
Bunun üzerine Başkan Ahmet Metin Genç, “Oraya çalışma yapalım ekipleri gönderdik. Vatandaş haklı olarak fiilen mülkiyetinde olan yol için itiraz etti bizde çalışmayı geri aldık. Şöyle bir kolaylık sağlayalım dedik. Güneyden ara bağlantı olan alana beton döktük. Bizim alanımız dahilinde olmadığından dolayı büyükşehir belediyesi tarafından ivedi şekilde kamulaştırılması gerekiyor. Arkadaşlarla istişare den aldığım bilgiler bu..” dedi 
Başkan Yardımcısı Fevzi Baytar ise, “İlk uygulama Yalıncak Belediyesi tarafından yapıldı. Tescil oldu ancak sonra dava açıldı iptal oldu. Vatandaş ruhsat aldıktan sonra kısmi 18 yaptık. Yol kapanan kısımda 18 yapamadık. Vatandaşların yoğun talepleri vardı. Ruhsat almış yabancılara satmış. 
Kendi mülkiyetinde kaldı kapatabilir. Her türlü kapatabilir. 
Toprak, hafriyat, kendi arazisine izinsiz hafriyat dökmesi mümkün değil. Onlara cezai müeyyideler uygulayabiliriz. Çitle çevirebilir ama hafriyat dökemez. Yönetmeliğin verdiği hak var onu kullanabilir. 
Büyükşehrin uhdesinde olan yer” dedi.