61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde “Anıtlar Kurulu tarafından “Kültür Varlığı” olarak tescil edildiği iddia edilen ve koruma altına alına alınan Osmanu Mevkiindeki 200 yıllık olduğu tahmin edilen Kemer Taş Köprü dere ıslah çalışması sonrasında öyle bir halde bırakıldı ki görünce şaşırmamak elde değil. 

Vatandaşların dere ıslahından önce karşıdan karşıya geçişte kullandığı köprü, geçen bunca sürede onlarca doğa şartlarına direnmesine rağmen, şimdi yıkılma riski ile karşı karşıya... 

Geçtiğimiz yaz mevsiminde Şalpazarı İlçesi Doğancı ve Dorukkiriş Mahallesi altında bulunan Ağasar Deresindeki Dere ıslah Çalışması tarihi Köprünün ulaşımını kapattı.

Bu olaydan rahatsız olan yöre halkı tarihi köprünün yok olmasından endişe ediyor.

200 Yıllık tarihi köprü Geyikli Mahallesi ve Dorukkiriş Mahallesinin ortak kullandıkları Su Değirmenine ulaşımı sağlarken,  dere ıslahı ile birlikte hem tarihi köprü hem de yol kapatılmış oldu. 

Vatandaşlar onlarca sel afetine rağmen ayakta kalan tarihi köprünün yıkılma riski ile karşı karşıya bırakıldığını belirterek sosyal medyada tepkilerini paylaştı.

Şimdi ulaşıma kapatılan köprünün yıkılmasından endişe eden yöre halkı bu tarihe sahip çıkılması için yetkililerden destek istediler.