Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, Vali İsmail Ustaoğlu’nu ziyaret etti.

Ziyarette yaptığı değerlendirmede, TKDK’nın Trabzon’da yürüttüğü faaliyetleri yakından takip ettiğini ifade eden Vali Ustaoğlu, “İlimizin kalkınması adına TKDK büyük bir fırsattır. Tarım sektöründe yatırım yapmak isteyenleri Trabzon İl Koordinatörlüğü’müzü arayarak bilgi almaya davet ediyorum. Trabzon’a kazandırılan yatırımlar için tüm TKDK personelini tebrik ediyorum.” dedi.

Türkiye genelinde 158 milyon Avro (1.2 Milyar Türk Lirası) hibe desteği dağıtılacağını ve Trabzon’un destekten etkin olarak faydalanabilmesi için yoğun şekilde çalıştıklarını kaydeden TKDK İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu ise, IPARD II kapsamında 9. Çağrı İlanı’na çıktıklarını belirterek, çalışmaları hakkında Vali Ustaoğlu’na bilgi verdi.

IPARD II kapsamında, 1 Haziran 2020 itibariyle başlayıp, sektörlere göre 23 Haziran ve 30 Haziran 2020 tarihine kadar devam edecek proje başvuruları; süt üreten tarımsal işletmeler, kırmızı et üreten tarımsal işletmeler, kanatlı eti üreten tarımsal işletmeler, yumurta üreten tarımsal işletmeler, bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi, arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi ile zanaatkârlık ve katma değerli ürünler, kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları ve yenilenebilir enerji tesisleri sektörlerinden yapılabilecek.