61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Değirmendere Vadisinde, kaçak kesim yapıldığı iddiasını Ortahisar Belediye Meclisi İYİ Partili üyesi Davut Çakıroğlu gündeme taşıdı. Çakıroğlu, Trabzon’da ki mezbahanelerle ilgili yaptıkları uyarıların dikkate alınmadığını ifade ederek, daha önce mezbahanelerle ilgili yaptığı uyarıların dikkate alınmadığını söyledi. 
Çakıroğlu,  “Var olan eldeki mezbahaneler rehabilite edilip şehre kazandırılmak yerine yerleri satılıp şehre hizmetten öte yine rant alanlarına dönüştürüldü. Bir takım arsaların önlerinin marka değerleri arttırıldı. Vatandaşın da yapacak başka bir yeri yok. Ya kestiğini dereye atacak, ya da bahçesine gömecek. Her ikisinde de sıkıntı var, çünkü bu kontrollü yapılan iş değil. Önemli olan bu işin kontrollü belediyenin himayesinde sağlıklı bir şekilde halka sunulması” dedi. 
Giresun’dan örnek veren Çakıroğlu, “Giresun bizden kat kat küçük, nüfus olarak da küçük 18 20 tane mezbahenesi var, bir çoğu AB fonlarından hibe alınarak yapılmış ama bizim şehrimizde elimizdekileri de satmışız. Bir taraftan var olanların arıtmalarını çalıştırmayıp denize kan akıtıyoruz. Şimdi de denize belediye kanı akıtırsa vatandaşta dereye işkembeyi atar... “ diye konuştu.