İlçenin refah düzeyini arttıracak tek seçeneğin turizm olduğunu belirten Atasoy, “Fabrikalaşmanın olmadığı, endüstriyel tarımın yok olduğu ilçemizin refah düzeyini arttıracak tek seçeneği turizmdir. Son yıllarda Arap turizmi ile nefes almaya çalışan ilçemiz Büyükşehir olmanın olumlu yanlarından yararlanamamakta hatta gelinen nokta itibarıyla olumsuz etkilenmektedir” ifadelerini kullandı. 

Yaptığı yazılı açıklamaya Büyükşehir Belediyesinin Akçaabat’a yeterince hizmet getirmediği şeklinde devam eden Atasoy, “Büyükşehir Belediyesi Akçaabat'a yeterince hizmet getirmemekle birlikte Akçaabat'ın önünü kesmek istemektedir. İlçedeki etkin sivil toplum kuruşlarından Ülkü Ocakları olarak düşüncelerimizi paylaşmak istiyoruz. Büyükşehir Belediyesinin ilçemizin en güzel plajlarından ve doğal koy olan Yıldızlı sahiline kanalizasyon arıtma tesisi kurma düşüncesi yanlıştır.

Akçaabat'ı hiçe sayan proje eğer yapılırsa plaj yok olur. Büyükşehir’in başarısızlığı sonucu pis kokan Beşirli gibi Yıldızlı da pis kokuya boğulur. Arsa ve daire fiyatları düşer, Akçaabatlı zarar görür. Turist gelmez, esnaf kepenk kapatır. Hâlihazırda Akçaabat Belediyesinin bölgeyle ilgili çok geniş bir turizm projesi varken bunu yapmak yerine kanalizasyon projesi Akçaabat'ın marka değerini düşürecektir” şeklinde kaydetti. 

Atasoy, açıklamasına şu şekilde bitirdi: “Büyükşehir Belediyesini bu kararından vazgeçmeye ortak aklı masaya yatırıp Akçaabat'ın ve Trabzon'un menfaatine olacak çözümler üretmeye davet ediyoruz.
Bu durum, Akçaabat’ı yok saymaktır. Biz Ülkü Ocakları olarak bu yok saymayı reddediyoruz”