61SAAT HABER SERVİSİ -  Trabzon’da, son aylarda  tartışma konusu olan Şehit Asteğmen Umut Karakaş Parkı'nın bulunduğu alanla ilgili dikkat çeken gelişmeler yaşandı.
Hatırlanacağı üzere Ortahisar Belediyesi’nin eylül ayı meclis toplantısında Esentepe Mahallesi’nde bulunan ve 1999 yılında Van’ın Çatak ilçesinde terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit düşen Asteğmen Umut Karakaş’ın adının verildiği parka bitişik alanda yer alan parselin satışı oy çokluğuyla satışı kabul edilmişti.
Satış işlemi muhalefetin tepkisine rağmen AK Partili üyelerin verdiği oylarla oy çokluğu ile kabul edilirken. Gelen tepkilere Ortahisar Belediye Başkanı Genç, "Şehidin ismi korunacak. Şehidin ismini hiç bir yerden silmeyeceğiz. Koruyacağız" yanıtını vermişti.
Şehit Asteğmen Umut Karakaş Parkının  isminin yazılı olduğu alan haricinde geri kalan bölümlerin satışı ile ilgili ihaleye çıkıldığına dair ilanları gazetelerde yayınlandı.
Salı günü gerçekleştirilecek satışla ilgili ortaya atılan iddialar ise dikkat çekici. bu noktada satışı yapılacak alanın hemen önüne Büyükşehir tarafından imar planına bir kavşak işlendiği kaydediliyor. Ortahisar Belediyesinde konu görüşülürken bu kavşağın bulunmadığı eklenen kavşakla beraber satışı yapılacak parselin hem imar hem de değer olarak yükseltildiği kaydedildi.
Satışa Ortahisar Belediye Meclisinde en büyük muhalefeti yapan isimlerden MHP Grup Başkanı Davut Çakır ise, "Şehre hayırlı uğurlu olun. Alan Salı günü İhale yoluyla satılıyor. Bizim satışına karşı çıktığımız, 'Esentepe'nin tek nefes aldığı park alanı' satışa çıkarılıyor. Benim yapabileceğim başka bir şey yok. Umut ederiz ki en yüksek bedelle şehrin nefes alacağı, ranta dönüştürülmeden yine şehrin fayda sağlayacak şekilde birileri tarafından alınmış olsun" dedi.
Bölgenin bir bütün olduğuna dikkat çeken Çakıroğlu, "Orası bir bütün. Bir kompleks. Yoksa şehidin isminin yazılı olduğu levhanın altından geçerek orada küçük bir alana girmekle  bir park kalmıyor. Engelli Kültür Merkezi, Çocuk oyun parkı gibi orada yer alan tesisler bugün artık kullanılmayacak. Alan ne istiyorsa onun şahsi malı olacak" diye konuştu.