Veli Dilek Sürül, oğlunun okula gittiği her gün edişeli bekleyişinin olduğunu ve çocuğunun okula geç kaldığı için yakında devamsızlıktan kalacağını ifade ederek, “Oğlum bugün bile okula sabah saat 6’da kalkmasına rağmen geç kaldı. Bilmediğim insanların arabalarına oğlum binsin istemiyorum. Sapığımı var, hırsızı var katili var. Bu memlekette her geçen gün neler olduğunu haberlerde görüyoruz. Çocuğumuz plakasız araçlarla alınıyor, sabah ayrı biri alıyor akşam ayrı biri bırakıyor” diye konuştu.

Taşımalı sistem yüzünden kızının okumasını istemiyor

Veli Aysel Güner, “Biz yaylada oturuyoruz. Benim kızım yayladan mahalleye sabahın karanlığında ormandan inmek zorunda kalıyor. Yabani hayvanlar çok fazla buralarda. Başına bir şey gelir diye eşlik ediyoruz. Bizde yarım saat boyunca köye yürüyoruz çocuğumuzla. Ama saat 8:30 da derste olması gereken çocuklarımız saat 10’dan önce alınmıyor. Derslere geç kalıyorlar. Bu gidişle çocuklarımız devamsızlıktan sınıfta kalacaklar. Eşim başına bir şey gelir korkusundan kızım için okuldan alalım, okumasın diye söylemde bulunuyor. Ben kızımın okumasını istiyorum” dedi.

PİKAP arkasında taşınıyorlar

Veli Sebahattin Yılmaz ise, “Belediyede çalışıyorum. İşe giderken okula gitmek için saatlerce beklemek zorunda kalan çocukları yol kenarlarından toplayıp pikabın arkasında okula taşıyorum. Lakin çocuklar güvenli bir şekilde okula taşınamıyorlar. Çocuklarımız okusunlar diye elimden geleni yapmaya çalışıyorum ama pikabın arkasında taşıdığım çocuklara herhangi bir kazada zarar gelir korkusunu taşıyorum. Şimdi kış tam gelmedi ama havalar yeterince soğuk. Çocuklar kar yağdığında nasıl yollarda böyle bekleyebilecekler. Şimdiden çoğu hasta oldu bile” şeklinde konuştu.

Olağan karşılandı

İlçe milli eğitim müdürlüğü yetkilileri yapmış  olduğu açıklamada gerekli cezai işlemlerin uygulandığını kaydederek, "ilgili firmaya cezai işlemler uygulandı. Jandarma ve emniyet incelemelerde bulunuyor. Kaymakamlıkta takibinde işin. Devamsızlık konusunda ciddi bir sıkıntı yok. Zaten çocuklar ilk hafta okula gelmiyor, devamsızlık haklarını kullanıyorlar. Çocuklarımızın eğitimlerinde eksik kalma gibi bir şey söz konusu değil. İhalesi gerçekleşen firma eksiklerini tamamlamaya çalışıyor." İfadelerine yer verdi.