Trabzon’da geçtiğimiz haftalarda en çok konuşulan konulardan bir tanesi de Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin önüne TC ibaresi koyulup koyulmama meselesiydi. 

Trabzon Büyükşehir Meclisinde İyi Partili meclis üyelerinin verdiği önerge tartışmaları alevlemişti. 

İSTİSMAR EDİYORLAR
Biz hem binalarımız içinde hem de yazışmalarımızda T.C. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ibaresini kullanıyoruz ve kullanmaya devam edeceğiz” diyen Başkan Murat Zorluoğlu “Bunun için Belediye Meclisinden karar almaya ihtiyaç yok. Bu idarenin takdirinde olan bir konudur. Günlerdir bu konuyu istismar etmek isteyenler oluyor. Siyasi tartışmalarla sanki Trabzon Büyükşehir Belediyesi Türkiye Cumhuriyeti ibaresine karşıymış gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu doğru değildir. Tekrar tekrar söylüyorum T.C. ibaresi bizim için ancak bir şeref kaynağı olur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti içerisinde yaşıyor olmak ve bu Cumhuriyet içerisinde bir belediye olmak Trabzon’a ancak gurur verir, onur verir” ifadelerini kullanmıştı.

DEV TC VE TUĞRA
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Hacıkasım Kavşağına da bugün dev Ay Yıldız konuşlandırıldı. İçersinde tuğra da olan Ay Yıldız ışıklı olacağı ve akşam saatlerinde yanacağı da bildirildi.