61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da Ağustos ayında açılışı yapılan Beşikdüzü Beşikdağ Teleferik, büyük ilgi görüyor. Açıldığı tarihten itibaren 2,5 ayda 10 binin üzerinde yerli ve yabancı ziyaretçi Beyikdüzü Teleferiği kullanırken bölgede belirlenen yatırımlar gerçekleşirse ziyaretçi sayısının 100 bini geçeceği kaydediliyor. 

Beşikdüzü Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, yoğun olduğu zamanlarda gerek yerli gerekse yabancı turistlerin teleferiğe binmek için 150 – 200 metrelik kuyruklar oluşturduklarına dikkat çekerek, “Bizim bu alandaki şelale projemizin bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. Teleferikle yukarı çıkrığımızda turisti ağırlamamız gerekiyor. 

Bin 200 metrelik son istasyonda kafeteryamız ve lokantamız var. Onun açılışı ve planlaması yapılıyor.  Bunun yanında büyük bir hayvanat bahçesi planlamamız var. Kısa vadede önümüzdeki dönemde sadece kafeterya ve lokantayı açmamızla birlikte buraya gelecek ziyaretçi sayısının 100 bin olacağını planlıyoruz. 

Çünkü tanıtım yapmadan binen sayısı 2,5 ayda 10 bini geçti. Uzun vadede diğer çalışmalarda biterse yüz binlerce sayı yerli ve yabancı turist sadece Beşikdüzü Teleferiğe binmek için gelecek. Bu da Trabzon için önemli bir değer...” dedi.