61SAAT HABER SERVİSİ - Park ile ilgili yargı sürecinin devam ettiğini kaydeden vatandaşlar, ağaç kesimine şiddetle karşı çıktı. Ağaç kesimlerine karşı çıkan vatandaşlara Avukat Neslihan Çıtlak, bilgilendirme yaparken Orhan Karagöz ise bu anları sosyal medyadan yayınladı. 
Avukat Neslihan Çıtlak, sabah saatlerinde üzücü bir haberle karşılaştıklarını kaydederek Beşikdüzü ilçesinde hukuka aykırı bir ağaç kesimi yapıldığını söyledi. Çıtlak, “Belediye çalışanlarına sordum. Bize bu şekilde emir geldi. Bunu uygulamamız gerekiyor. Bende muhatap olarak yetkili sorduğumda yetkili yoktu. Karakola başvurdum. Kaymakam ve Nöbetçi Savcı ile yaptığım görüşmeler sonrasında ifadem alındı. Biz ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulunacağım” dedi. 

Müvekkilleri adına parkın satışına ilişkin iptali doğrultusunda dava açtıklarını kaydeden Çıtlak, “Bu dava sonucunda karşı tarafın savunması alınmadan, kesin olarak yürütmeyi durdurma karar verildi. Bu karardan sonra 2 – 3 gün sonra  yeni yapılan imar planı çerçevesinde burası tekrar imar planında park alanı olarak gözükmedi, yeniden satışa çıkarıldı. Ama ne var ki bizim aldığımız yürütme durdurma kararı imar kanunun 8 ve 19 maddeleri gereğinde karar kesinleşinceye kadar, yani İmar Planları askıya çıkıyor. İtiraz etme süreci var. O itiraz süreci bittikten sonra itirazlar değerlendirilip, belediye tarafından karara bağlanıp o şekilde kesinleşiyor. Ağaçların kesilmesi, zarar verilmesi hem Türk Ceza Kanununda mala zarar verme, hem görevi kötüye kullanma, hem de Beşikdüzü halkının çevre hakkını gasp etmektedir” dedi. 

Çıtlak, “Biz her zaman olduğu gibi bu sürecin takipçisi olacağız.  Beşikdüzü beşikdüzülülerindir” diye konuştu.