61SAAT HABER SERVİSİ - ÖZEL HABER - Trabzon ve Bölgenin en önemli hastanesi olan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi yolunda, hasta taşıyan ambulans sıkışan trafik nedeniyle mecburen ters şeride girerek hastaneye ulaştı. 

Trafiğin sıkışmasının nedeni ise araçların yolun kenarına park etmesi... Hastanenin mevcut otoparkında öncelikle yer bulamayan veya otopark ücreti ödemek istemeyen vatandaşlar araçlarını yolun kenarına park edince bölgede sürekli trafik sıkışıklığı meydana geliyor. 

Bu trafik sıkışıklığından en çok etkilenenler ise hasta taşıyan ambulanslar. Sirenlere rağmen sıkışan trafikte ilerleyemeyen ambulanslar, çoğunlukla mecburen ters şeride girerek hastaneye ulaşmaya çalışıyor... 

Araçların yol kenarına park edilmesinin en önemli nedeni olarak ise bölgede yaşanan otopark sorunu gösteriliyor. Bir süredir devam eden otopark sorunu için, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü ilk adımı atmış ve bölgede çocuk hastanesi ile birlikte bin 362 araçlık otopark yapım işinin ihalesini yapmıştı. Çocuk hastanesi ve otoparkın yapımına ise geçtiğimiz günlerde başlanmıştı. 

Yine Trabzon Büyükşehir Belediyesi de hastaneye giden yolda yer alan Kalkınma Mahallesinde de otopark sorununu çözmek için bölgede yer altı yarı otomatik otopark projesi için çalışmalara başlamıştı.