61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da AK Parti Kadın Kolları, tüm Türkiye’de olduğu gibi, Trabzon’da da “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Uluslararası Dayanışma Günü” dolayasıyla önce Uzunsokak’ta bir yürüyüş gerçekleştirdi ardından ise Atatürk Alanında bir basın açıklaması yaptı. 
Meydan Parkı Atatürk Heykeli önünde yapılan basın açıklaması 
TBMM Down Sendromu, Otizm ve Diğer Gelişim Bozukluklarının Yaygınlığının tespiti ile Bireylerin ve Ailelerinin Sorunlarının Çözümü İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı Antalya Milletvekili Kemal Çelik, Komisyon Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğli, Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen ile partili kadınlar katıldı. 
Uzunsokak’ta ‘Kadına Karşı şiddete Hayır” sloganları atan kadınların yürüyüşü Meydan Parkında son buldu. Katılımcılar adına burada metni okuyan Kadın Kolları Başkanı Sürmen, basın açıklamasının 81 ilde eş zamanlı yapıldığına dikkat çekti. 
Sürmen, “Dünyada ‘Kadın’ ve ‘Şiddet’ kelimelerini kullanarak oluşturulmuş cümleler ile, ülkemizde ya da yurt dışında siyasi istismar yapanlar gibi üstünlük taslamak için de toplanmadık. 
Sadece kendi rahatlığın ve konforunu düşünüp, her fırsatta sahte gözyaşları dökenler gibi olmak için de burada değiliz. 
17 yılı aşkın iktidarımızda, her daim ortaya koyduğumuz samimiyet ve sorumluluk bilincimizle bu derinden kanayan yaraya derman olmaya çalıştık. 
“Kadınlara karşı ayrımcılık ırkçılıktan beterdir” diyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve değerli hanımefendinin, her platformda göstermiş oldukları samimi duyarlılıkları milletimizin malumlarıdır. Yıllardır sürdürdükleri kapsamlı mücadeleler ile kadına ve aslında insana yakışır hak ve adaletin tesisinde büyük kazanımlar elde edilmiştir” dedi. 
Sürmen, “Dolayasıyla biz bugün öncelikle herkesi genel geçer açıklamalar yapmak yerine samimiyete davet ediyoruz. Yaşanan acıların, ilkelliklerin cehaletin yurdumuzda ve dünyanın her yerinde son bulması için kadınlar ve erkekler olarak, hep birlikte gerçek anlamda bir dayanışmaya davet ediyoruz. 
Laf ola beri gele türden açıklamalardan bıkrıtk. Bir annenin bir genç kızın ya da sadece bir insan olarak, yaşamaya savaşı veren mazlum bir kadının, köşesinde Allah’a yakarırken, bir başkasından yardım dahi alamadan can vermesi hiç bir siyasete malzeme yapılamaz” diye konuştu.