Trabzon’da kafa karıştıran olay. Trabzon’un Maçka İlçesinde son iki yıldır konuşlanan ve son olarak 11 Ağustos günü jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ile 15 yaşında ki Eren Bülbül’ü şehit eden PKK’lı hainlerin yakalanması için istihbarat birimleri ve Ankara’dan gelen özel ekipler çalışmalarını aralıksız devam ediyor.

Karadeniz Gazetesinden Kemal Bektaş’ın haberine göre, yapılan incelelerde bugüne kadar Jandarma İstihbarat birimlerinin hazırladığı raporların tamamı doğru çıkarken bir de yapılan bazı asılsız ihbarlar göze çarpıyor. Son olarak Trabzon’un Ortahisar İlçesi Çağlayan mevkiinde S.Y. isimli bir vatandaşın PKK’lı teröristleri bölge gördüğü yönünde ki ihbarı ekipleri harekete geçirdi.

Bölgeye intikal eden jandarma ekipleri ihbarın doğru olmadığını anlayınca geri dönmek zorunda kaldı. Bu tarz ihbarların ardından görüş bildiren uzmanlar ise, “Vatandaşlar gördüğü avcıyı PKK’lı sanabilir ancak bazı ihbarların da hedef saptırmak amaçlı olabileceğini düşünüyoruz. Bu konuda zaten güvenlik birimlerimiz gerekli araştırmayı yapıyor” ifadelerini kullandı.