Trabzon’un Araklı ilçesinde İstanbul Beşiktaş’taki terör saldırısı sonrasında whatsapp’tan terör örgütünün propagandasını yaptığı iddiasıyla 1 kişi gözaltına alındı. Hain saldırı sonrasında terör örgütünün propagandasını içeren fotoğrafı whatsapp profil fotoğrafı yapan kişinin 18 yaşındaki Ramazan Malkoç olduğu tesit edildi.
Van’dan Trabzon’a çalışmak için gelen ve Araklı ilçesinde yapımı devam eden bir inşaatta çalışan Malkoç, whatsapp’taki profil fotoğrafının terör örgütünü destekler nitelikte olduğu gerekçesiyle polise şikayet edildi. Şikayet üzerine Malkoç ile ilgili araştırma başlatan Araklı Suç Önleme ve Asayiş Büro Amirliği ekipleri, sosyal medya hesaplarından da terör örgütü lehine paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla şahsı gözaltına aldı.
Sosyal medyada Beşiktaş'taki saldırı sonrasında terör örgütü PKK'yı övücü ve devleti aşağılayıcı mahiyette paylaşımlarda bulunduğu, örgütün cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya övecek ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik edecek şekilde propagandasını yaptığı gerekçesiyle Malkoç’a Araklı Cumhuriyet Savcılığı, ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan tutuklama talep etti. Nöbetçi Hakimliği de ifadesini aldığı Malkoç’un tutuklanmasına karar verdi. Tutuklanan Malkoç, sağlık kontrollerinin ardından cezaevine konuldu.  
Fatih Yılmaz