ESNAFTA HARAÇ MI KESİLİYOR

TESOB’un bazı esnaf odalarından ‘katılım payı’ adı altında para istemesi tepkiye yol açtı. Pazarcılar Odası Başkanı Emirzeoğlu, ‘’Suç duyurusunda bulunacağım’’ dedi.

BU NEYİN BORCU?

Trabzon Esnaf Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara’nın Trabzon Seyyar Semt Pazarcılar Odası Başkanı Gökmen Emirzeoğlu’ndan katılım payı adı altında 13 558 TL talep etmesi oda tarafından tepkiyle karşılandı. Tebliğe tepki gösteren Emirzeoğlu, ‘’TESOB tarafından odamıza Eylül ayında 17 bin 158 TL borç tebliği geldi. O borç şimdi 13 558 TL’ye indirildi. Bizim odamızın birliğe bu şekilde bir borcu yoktur. Ayrıca bu paralar birliğe daha önceden ödendi.’’ diye konuştu.

ESNAF OLSA ANLARDI

Kara’nın genel kurulda divan başkanı olduğunu ve böyle bir borcun genel kurul tutanaklarına geçmediğini belirten Emirzeoğlu, ‘’Şimdi para ödenmese icraya vereceğini beyan ediyor. Esnaf Odaları birliğinin amacı esnafı icraya vermek mi yoksa esnafa destek olmak mıdır? TESOB’u bu haksız tebliğinden dolayı mahkemeye vererek Metin Kara için suç duyurusunda bulunacağım. Maalesef esnaf olmayan bir birlik başkanımız var. Esnaf olsa, esnafın halinden anlardı.’’ Dedi.

(Sonnokta)