61SAATHABER SERVİSİ - T Trabzon’da yine bir doktor darp edildi... KTÜ Farabi Hastanesi Çocuk Polikliniğinde meydana gelen olayda,  Pediatri Asistanı Dr. Mustafa Börekçi her zamanki gibi bugün mesaisine başladı.

Burada hastalarıyla ilgilenen Dr. Börekçi, öğle saatlerinde hasta yakını olduğu ileri sürülen ve Cuma günü tartıştığı bir kişi tarafından odasında darp edildi.

Ciddi şekilde darp edilen doktoru çalışma arkadaşları araya girerek kurtarırken şahıs kaçarak kayıplara karıştı.

Çalıştığı hastanede tedavi altına alınan doktorun, darp raporu aldığı ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Olayın yaşanmasının ardından Dr. Börekçi’nin arkadaşları ise dikkat çekici bir karar aldı. KTÜ Farabi Hastanesi Çocuk Polikliniğinde bir gün süreyle acil ve yoğun bakım haricinde muayene yapılmayacak.

Yaşanan bu darp olayına ise Trabzon’da Türk Tabipler Birliği Trabzon Şubesi üyeleri de tepki gösterdi. Türk Tabipler Birliğine bağlı doktorlar ve hastane çalışanları yarın KTÜ Tıp Fakültesi Başhekimliği önünde bir basın açıklaması yaparak olayı protesto edecekleri bildirildi.
Olayın neden yaşandığı ise polisin yaptığı soruşturma sonrasında belli olacak.


TRABZON TABİP ODASIN'DAN KINAMA

Öte yandan konuyla ile ilgili olarak Trabzon Tabip Odası'ndan şu açıklamalara yer verildi;

''Sağlık çalışanları olarak sorunlarımız gittikçe artmakta ve her gün onlarca sıkıntı ile karşı karşıya kalmaktayız. Bugün meydana gelen üzücü olayda; K.T.Ü Tıp Fakültesi Pediatri A.D. Asistanı Dr. Mustafa Börekçi'nin hasta yakını tarafından darp edilmesini kınıyoruz. Sağlıkta şiddet yasasının bir an önce çıkması için siyasetçilere sesleniyoruz. Sesimizi duyurmak için 25.04.2018 Çarşamba günü saat 12.30 'da K.T.Ü A Blok eski Başhekimlik binası önünde basın açıklaması yapılacaktır.''