61SAAT HABER SERVİSİ

Akçaabat İlçesi Derecik Mahallesi Uğurlu semtinde bulunan ve belde belediyesinin kapanmasının ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi kontrolündeki TİSKİ’nin bakım onarımını üstlendiği içme suyu depolarının hali vatandaşın tepkisini çekiyor.

Semtin değişik yerlerindeki su depolarının temizliğinin sorgulanır halde olması ve birçoğunun kapısının açık vaziyette bırakıldığından yakınan semt sakinleri, yetkili mercilerin bir an önce aksaklığı gidermesini bekliyor.

Bölgedeki kaynak sularının tamamına yakınının bozulması nedeniyle, büyük ölçüde içme suyu olarak kullanılan şebeke suyunun arıtılması kadar depolanıp dağıtılmasının da hassasiyet gerektirdiğini vurgulayan mahalleli, sağlıklarını tehdit eden problemin ivedilikle çözüme kavuşmasını bekliyor.

HABER SONRASI TİSKİ HAREKETE GEÇTİ

Yaşanan bu gelişmelerin ardından TİSKİ'den açıklama geldi.

Yapılan açıklada bu tür depoların bakım ve onarım çalışmalarına başlayacaklarını ifade ederek,  ''Göreve geldiğimiz günden beri bu gibi sorunları olan ve ihmal edilmiş yerlerin  diğer ilçelerde de varlığının tespiti yapılmıştır. İvedilikle bu tür yerlerin tamamının belirlenmesi ve sorunlu depoların acil olarak iyileştirilmesiyle alakalı tüm ön çalışmalar tamamlanmış olup, bu tür depoların bakım ve onarım işi için yıl bitmeden ihaleye çıkılacaktır'' denildi.