61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Ortahisar Belediye Meclisinde, İYİ Partili üye Davut Çakıroğlu, dikkat çeken bir iddia gündeme getirdi. Mecliste konuşan Çakıroğlu, TİSKİ'nin 2 aydır su sayaç faturalarını okumadığını 4 Ocak'ta sayaçarın okunduğunu ileri sürdü. 

40 LİRALIK FATURADA 9 LİRA

Bu şekilde vatandaşlara 1 Ocak'ta uyglumaya giren su zammının 2 ay önceden uygulandığını iddia eden Çakıroğlu, 1 milyon 100 bin TL'lik haksız bir kazancın ortaya çıktığını söyledi. 

Çakıroğlu, "2 ay önce TİSKİ su ile zamlarını açıkladı. Bana gelen şikayetler var. Faturalar var. Zam 2018 yılının Ocak ayından itibaren yürürlükte olması gerekiyor. 2 aydır su sayaçları okunmadı. 4 Ocak itibariyle okunan su faturalır 2018 yılının tarifesi üzerinden heseplanmış. 40 liralık faturada 2 aylık fiyat farkı 9 lira.

1 MİLYON 100 BİN TL

 Trabzon'da 120 bin konutun olduğunu düşünürsek 1 milyon 100 bin TL gibi zam olmayan tarihte TİSKİ'nin vatandaşlar tahsil ettiği rakam var. Bunun hem sizden hem de Büyükşehir Belediye Meclisinin diğer arkadaşlardan takip edilip kamuoyuna bilgi verilmesini arz ediyorum. Şayet faturalar böyleyse hoş bir şey değil. Periyodik olarak yapılıyorsa rakam 1 milyon 100 bin TL gibi haksız şekilde vatandaştan para toplanıyor" dedi. 

Bunun üzerine Başkan Ahmet Metin Genç, "Vakıf olalım detayına ona göre mcilsete de gündemine taşırız" dedi.