Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (TİSKİ) 223 kişi için işe alım ilanına çıkması üzerine umut tacirleri harekete geçti. Dolandırıcıların TİSKİ’de işe girmek isteyen şahıslara para karşılığında iş garantisi verdikleri öne sürüldü. Dolandırıldığını iddia eden vatandaşlar ise suç duyurusunda bulundu. 

Savcılık iddiaların ardından harekete geçerken, TİSKİ Genel Müdürlüğünde de konu ile ilgili araştırmalar yapıldı. Geçtiğimiz günlerde de Trabzon Valiliğinde şoför olarak çalışan bir kişi insanları iş vaadiyle kandırarak dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınmıştı. 

İddiaları değerlendiren TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, vatandaşların mağdur olmaması için bu tür dolandırıcılara itibar etmemesi gerektiğini belirtti. Tektaş, “Adeletimize ve hakkaniyetimize güvenen vatandaşlarımız hayal kırıklığına uğramayacak. Bu tür iddialar hakkında savcılık devredeyse gereği zaten yapılır” dedi. 

BAŞVURU DEĞERLENDİRME SÜRECİ AÇIKLANDI..
Öte yandan TİSKİ dün işe alım ilanı başvuru sonuçlarını açıklamıştı. Başvuru değerlendirme sürecinin ardından uygun şartları taşıyan adayların listesi, Büyükşehir Belediyesi, TİSKİ ve işe alınacak şirket olan TRABSU’nun resmi internet sitesi üzerinden duyuruldu.
Listeye itirazlar, 4 Şubat 2020 Salı günü mesai bitimine kadar (17.30) Gülbaharhatun Mah. Narlıbahçe Sok. No:2/5 Ortahisar /Trabzon adresindeki Trabzon Su ve Kanalizasyon İdaresi Personel A.Ş.’ye şahsen ve yazılı olarak yapılacak. 

İtiraz değerlendirme sürecinin ardından mülakat ve uygulama sınav yerleri, tarih ve saatleri aynı internet siteleri üzerinden duyurulacağı belirtildi.