61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı toplantıları bugün devam etti. Başkan Murat Zorluoğlu başkanlığında yapılan toplantıda Trabzon Büyükşehir Belediyesinin en büyük kurulularından TİSKİ’ye alınacak 223 personel ile ilgili ayrıntıları paylaştı. 

Şu ana kadar TİSKİ’nin açtığı personel ilanına 526 kişinin başvurduğunu açıklayan Başkan Zorluoğlu, şartları tutanların mülakat ve uygulamalı sınava tabi tutulacağını ifade etti. 
Başkan Zorluoğlu, “Personel alımı konusunda şeffaf hakkaniyetli, açık bir süreçle bu işi gerçekleştireceğimizi daha öncede ifade etmiştik. Bunun ilk uygulaması gece 00:00’Da TİSKİ için 27 ayrı pozisyonda 223 personel alımı ilanına çıktık. Gerek Büyükşehir gerekse TİSKİ’nin ve gerekse de ilgili şirket TRABSU’nun sitesinde ilanımız çıktı. 

TRABZON'DA OTURMA GİBİ ŞARTLARI VAR

Geceden bu yana gayet sağlıklı şekilde işliyor. Buradan şartları belirledik. 223 personelden hangi nitelikleri aradığımızı aleni şekilde ortaya koyduk. Zaten hemen bakıldığında sizde kolaylıkla erişebiliyorsunuz. Genel şartlar var zaten tüm alacak personel için geçerli. Birde her pozisyon için de ayrıca özel şartlar belirlenmiş. Bu şartlar arasında yaş, eğitim, tecrübe ve Trabzon’da oturma gibi şartlar var” dedi. 

İLK KEZ YAPILACAK UYGULAMA

Başvuruların elektronik ortamda gerçekleştiğini ifade eden Başkan Zorluoğlu, “Başvuruları elektronik ortamda alıyoruz. Yani belediyelerin önünde uzun kuyruklar oluşturma uygulamasından vazgeçtik. Bu uygulamamızı elektronik ortamda başvuru yapma şeklinde geliştirdik. 
4 kez bir araya geldik. Uzun saatler çalıştık. İlk kez yapılacak uygulama. Her hangi bir açık oluşmaması, başvuru sırasında sorun oluşmaması için ince eleyip sık dokuduk” dedi. 

Trabzon'da TİSKİ personel alım ilanı yayınlandı / TIKLA BAŞVUR

SADECE BU ALANDA MÜLAKAT YAPACAĞIZ

Şu ana kadar 526 kişinin elektronik ortamda başvurularını yaptığını ifade eden Başkan Zorluoğlu, “Şu ana kadar 526 kişi bu iş ilanına başvurmuş durumda. Her pozisyona başvuru yapıldığı için sistemde bir sorun olmadığı anlamına görüyoruz. Bütün pozisyonlara başvuru yapılabiliyor. Bir çok belge e-devlet üzerinden temin edildiği için aradığımız belgeleri başvuru sayfasına yüklüyorlar. Hiçbir şekilde belediye veya TİSKİ’ye gitmeden bulundukları yerden müracaatlarını gerçekleştiriyorlar. Komisyon oluşturduk. Objektif nesnel şartlar bakımından inceleyecekler. Şartları tutanları mülakat veya uygulamayı sınava tabi tutacağız. Örnek vermek gerekirse; 4 tane kaynakçı arıyoruz. 4 kaynakçı için 20 müracaat oldu. Bu 20 kişiyi de uygulamalı sınava tabi tutacağız. Sadece belgesine bakmayacağız. Bu işi iyi şekilde yapıp yapamadığına uygulamalı bakacağız. Mühendis ve teknik kadrolarda sadece mülakat yapacağız. Onların uygulaması olamıyor. Ama diğer bütün branşlarda uygulamayı koyduk. Trabzon’da ilk kez bu şekilde yapılıyor. Trabzon büyükşehir belediyesinin uygulamasıdır. Dolayasıyla sahiplenmemiz bence fayda var. Güzel bir uygulamadır. Hakkaniyetli ve adil bir uygulamadır. TİSKİ’de başlattık ama önümüzde ki aylarda büyükşehir belediyesinde ihtiyaç duyduğumuz personeli aynı şekilde almaya çalışacağız” dedi. 

KIBRIS ZİYARETİ

Kıbrıs’ta yapılan programla ilgili de bilgi veren Başkan Zorluoğlu, “Kıbrıs’taydık. İskele bölgesinde Karadeniz Kültür Derneği tarafından gerçekleştirilen Trabzon Büyükşehir ve Ortahisar Belediyemizin destek verdiği 12. Hamsi Festivaline katılım gerçekleştirdik. Çok güzel ve verimli bir program oldu. Orada sayın Valimizle beraber bulunduk. KKTC Başbakanı başta olmak üzere bir çok bakan ile Cumartesi ve Pazar günü temaslarda bulunduk. Trabzon’dan çok sayıda hemşerimiz oraya göç etmişti. Onları da kendi köylerinde ziyaret etme imkanı buldur. Çok memnun oldular. Bu düzeyde bu festivale uzun zamandır katılım olmuyormuş.. Orada ki hemşerilerimizi ziyaret etmiş olmamızdan ziyadesiyle memnun kaldılar. Orada Karadeniz Rüzgarı esti.. 5 binin üzerinde bir katılımla adeta bir festival havasında geçti. Avrupa’da dünyada örneğini gördüğümüz bizim yayla şenliklerini aratmayacak coşkuda geçti” dedi. Personel alımı konusunda elektronik ortama geçilmesi uygulamasında Başkan Zorluoğlu’na teşekkür eden CHP Grup Başkan Vekili Turgya Şahin, “10 yıldan beri böyle bir uygulama yokta. O nedenle şahsınıza teşekkür ediyorum. İnşallah mülakatlar da adil olur. Onun için gerçekten teşekkür ediyorum. İyi de oldu” dedi.