1,5 yıldır tüm dünyayı saran Covid-19 salgını nedeniyle ertelenen sanatsal etkinliklerde yavaş yavaş boy göstermeye başladı. 

Geçen hafta tüm sanatseverlere perdelerini açan Trabzon Devlet Tiyatrosu’nun yanı sıra yerel tiyatrolarda artık birer birer oyunlarını sahnelemeye hazırlanıyor. 

Sezonun ilk ve de yeni oyunu otantik komedi ‘KattıKarıştırdık’ı önceki akşam Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde sahneleyen Tiyatro Zinos oyuncuları performansları ile ayakta alkışlandı. 

1,5 yıldır salonlardan ayrı kalan tiyatro severlerde de salonu doldurarak tiyatroyu ne kadar özlediklerini ortaya koydular. Oyun boyunca gülmekten kendilerini alamayan izleyiciler hem stres atmış oldu hem de biraz moral buldu. Pandemi kurallarının uygulandığı salonda girişte HES kodu sorgulaması yapıldı ve maskeler oyun boyunca çıkarılmadı.

İbrahim Kavzoğlu’nun sahneye uyarlayıp yönettiği, Hanife Gürdal Ayvaz’ın yönetmen yardımcılığını yaptığı oyunda Nuray Taflan, Kemal Ayvaz, Betül Furuncu, Cenker Calap, Gökhan Soylu, Tolga Albayrak ve Zeynep Nisa Topal rol aldılar. 

Koordinatörlüğünü Oğuzhan Tarakçıoğlu, müziklerini Tufan Ünlü’nün yaptığı oyunda oyunculara Dekor-Kostüm de Hasan Kavzoğlu, Işık ta Enes Talha Çakıcı ve Kondüvit te de Kutluhan Çolak yardımcı oldular. 

Oyunun sonunda salonu dolduran tiyatro severlere teşekkür eden Tiyatro Zinos kurucularından İbrahim Kavzoğlu, “Sizlerin bu sevgisi, alkışı tükenmediği ve bizleri yalnız bırakmadığı sürece biz bu oyunları oynamaya devam edeceğiz. Sizleri ne kadar özlemiş isek sizlerin de bizleri o kadar özlediği bu akşam bir kez daha tescillenmiş oldu. Sağ olun, var olun” dedi. 

‘KattıKarıştırdık’ adlı otantik komedi oyunu 16 Ekim Cumartesi günü Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nde saat: 20.00 de bir kez daha sahnelenecek.