Sendikaya üye olmadan daha önce asgari ücretle sendikasız ve sosyal haklardan yoksun olarak çalışan 156 Trabitaş A.Ş. işçisi, HİZMET-İŞ Sendikasına üye olarak hem ücret artışına hem de sosyal haklarına kavuştukları açıklandı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

‘’Trabitaş A.Ş ile 1,5 yıl süreli olarak imzalanan toplu iş sözleşmesi gereği, Trabitaş A.Ş işçilerinin maaşlarına altı aylık dilimler halinde yüzde 7’şer oranında zam yapıldı. İşçiler sözleşme ile ikramiye, bayram yardımı,  öğrenim yardımı, aile ve çocuk yardımı ile yemek, yakacak ve sorumluluk zammı gibi sosyal yardımlara da kavuştular.

Trabitaş A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kalaycı ile HİZMET-İŞ Sendikamız Trabzon Şube Başkanı İsmail Hakkı Kaplan tarafından imzalanan toplu iş sözleşmesi törenine Trabzon Büyükşehir Belediyesi başkan vekili Seyfullah Kınalı, Genel Sekreter Yardımcısı Av. Mustafa Kurtuluş, Trabel A.Ş Genel Müdürü Metin Öztürk ile Trabzon Şube Sekreterimiz Şevket Çelik de yer aldı’’

İmzalanan toplu iş sözleşmesini değerlendiren Trabzon Şube Başkan İsmail Hakkı Kaplan, sözleşmenin hayırlı bereketli olmasını dileyerek, “başta irade ortaya koyup, emeğe  alın terine saygı gösteren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve ekibine üyelerimiz adına sonsuz teşekkür ediyoruz.” Dedi.