61SAAT HABER SERVİSİ - SERKAN KILINÇ - Trabzon’da yaşanan trafik sorununu rahatlatmak için atılan adımlar devam ediyor. Bu kapsamda Kaşüstü Kavşağının yanında yine trafiğin sıkıştığı Değirmendere Kavşağı, Haçkalı Baba Kavşağı, Atapark Kavşağında düzenleme yapılacak.
Konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Meclisinde, meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Değirmendere Kavşağı ile ilgili 2 ayrı projenin hazırlandığını kaydetti.
Başkan Gümrükçüoğlu, “Değirmendere Kavşağı, iç yolda kalmasına rağmen aslında karayolları ukdesinde olan yollardır. Hele hele Samsun-Hopa otoyolunun geçtiği Haçkalı Baba ve Kaşüstü Kavşağı, bizim yetki ve sorumluluğumuz çerçevesinde sadece görüşerek imar yönünden onaylayacağızı projelerdir. Yani Samsun –Hopa otoyolunun sorumlusu, yapımcısı yürütücüsü v görevlisi hepimizin bildiği gibi Ulaştırma Bakanlığımızın Karayolları Genel Müdürlüğüdür. Bu çerçevede aslında Değirmendere Kavşağı da iki alternatif projeyle hazırlanmıştır. O da Karayolları ile birlikte yapılan çalışmalar neticesinde hangisinin onaylanacağını beklemekte. O onay sonrasında tatbik edilme aşamasına gelmiş olacaktır” dedi.

ATAPARK KAVŞAĞINDA SGK 3,5 MİLYON ZARAR ETMESİNE RAĞMEN
Atapark Kavşağı ile ilgili de konuşan Gümrükçüoğlu, “Şehrin içinde her sabah Güneş-Kuzey istikametinde önemli zaman kaybına sebep olan Atapark Kavşağı ise bizim 4 yıldır uğraştığımız kavşaktır. Altından geçecek olan ve Erdoğdu yoluyla birleşecek olan alt geçidin üstünde yine döner kavşak şeklinde yapılacak projenin nihayete erdirilmesi mümkün olmuştur.
Bu kavşağın bir tarafından Sosyal Güvenlik Kurulu (SGK) binaları vardı. Biz Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile SGK’ya verebilecekleri ülkemizin başka şehirlerinden olan yerleri etüd ederek sunmamız sonrasında SGK Başkanlığı karşılıklı görüşmelerinde 3-5 milyon gibi zarara uğradığını ifade etmesine rağmen Sayın Süleyman Soylu’nun bu işin şehrimize kazandırılması için fedakarlık yaptı.
Bu istimlak sorunu kalmamış olan Atapark Kavşağı ile Doğuda Kaşüstü Kavşağıyla birlikte bunların Karayolları bünyesinden yatırıma alınması için takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
DEĞİRMENDERE KAVŞAĞI TÜNELLE GEÇİLECEK
Değirmendere Kavşağı ile ilgili CHP’li meclis üyesi Cahit Erdem’in “Değirmendere kavşağı derken Erzurum yolunda kini mi kast ettiniz?”  sorusuna Gümrükçüoğlu, “Değirmendere Kavşağı ile Erzurum’da yolunu mu kast ettiniz diye sordunuz. Bu yine bahsettiğimiz Değirmendere’de Sülüklü ‘ye dönen kavşaktır. Bunun uygulanabilirliği açısından 2.  alternatif çalışıldı, Karayolları Bölge Müdürlüğü arkadaşları tarafından. O da daha yukarda 2 km yukardan tünel geçişi ile kavşağa ulaşmaya ön gören bir çalışma. Deliklitaştan aşağı gelen şekliyle var. Onu Karayolları kararlaştıracak. Hangisi uygulanabilirse biz razıyız.” dedi.