61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon, Ortahisar Belediyesi tarafından yapılan Tünel Akvaryum Projesi tüm hızıyla devam ediyor. 1 Haziran’da ilk kazma vurulan Tünel Akvarmu Projesinde aradan geçen sürede şuana kadar 15 metrelik bir bölüm açıldı. 
Tünelin inşaatı hızla devam ederken Akvaryum içinde çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda İstanbul’da 2 firma ile önümüzdeki günlerde görüşmelerin yapılacağı bildirildi. 
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Tünelin yıl sonuna kadar tamamlanacağını ifade ederken, “  Tünel Akvaryum Projemizin tüneli delinmeye başlandı.  15 metredeyiz. İyi gidiyor. Yıl sonunda tamamlanacak. İyi bir şekilde gidiyor tünel kısmı. Eş zamanlı olarak Akvaryum Kısmı da çalışıyoruz” dedi. 
Akvaryum ile ilgili de konuşan Başkan Genç, “Onun da hızlı yürümesi lazım. Eş zamanlı olarak yürümesi lazım. Bu çalışma yapılırken de belki Akvaryum ile ilgili olabilecek şeyler içerisinde olur. Tünelin yapımcısı ile birlikte entegre çalışmalarında fayda olacağını düşünüyorum. Onu da birlikte tekrar değerlendirip hızlandırırız. İnşallah bunu hızlı bir şekilde bunu şehrimize kazandırırız. Özellikle şehrin tarih turizmine dönük olan alanda, böyle tünel içinde Akvaryumu şehre kazandırmanın ayrı bir destinasyon alanı olacağını düşünüyoruz. Hepimiz biliyoruz. Gelen turistler çeşitli mekanlar istiyor arıyorlar. Bu konuda da önemli çalışma olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.